17.11.2022 00:16

Pensionarea medicilor la 48 de ani

Pensionarea medicilor la 48 de ani
Galerie foto

*Parlamentarul spune că aceștia sunt foarte epuizați și stresați din cauza volumului mare de muncă. Măsura nu va fi obligatorie, ci doar pentru medicii care vor să se pensioneze de la 48 de ani

 

În Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a fost propus un proiect de lege care permite medicilor să se pensioneze la vârsta de 48 de ani. Deputatul Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a transmis că ar fi o facilitate pentru doctorii care lucrează în ture și efectuează mai multe gărzi. Parlamentarul spune că aceștia sunt foarte epuizați și stresați din cauza volumului mare de muncă. Măsura nu va fi obligatorie, ci doar pentru medicii care vor să se pensioneze de la 48 de ani. Astfel, propunerea a trecut de Comisia de Sănătate  și urmează să fie trimisă către Ministerul Muncii. Deputatul Carmen Holban a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

„Medicii au muncit foarte mult în pandemie și în continuare muncesc foarte mult. Zilele trecute, în cadrul Comisiei pentru sănătate, am avut o discuție, pensionarea la medicii care fac foarte multe gărzi, sunt în secțiile în care se solicită foarte mult efort și stres. Ei ajung să fie epuizați, drept pentru care, o propunere legislativă a fost să se micșoreze numărul anilor de pensionare la 48 de ani pentru medicii care vor să iasă mai devreme la pensie în secțiile în care într-adevăr există o solicitare foarte mare. În cadrul comisiei noastre a trecut, urmează să fie trimis către Ministerul Muncii”, a transmis deputatul PSD, Carmen Holban.

 

 

Ștefan Khalil