07.07.2015 00:06

Peluza Sud Moreni va fi prezentă la Turneul Ultra’

Peluza Sud Moreni va fi prezentă la Turneul Ultra’
Galerie foto

❚ 16 galerii care susțin echipe de tradiție din fotbalul românesc, dar și moldovean, se vor duela de această dată pe teren

LIVIU DOBRE


Suporterii formației dâmbovițene Flacăra Moreni vor participa sâmbătă, 11 iulie, la Turneul Ultra’, primul turneu de minifotbal de nivel național dedicat ultrașilor, care va fi organizat la Brașov, pe stadionul Forex. La acest turneu, prin care se dorește promovarea unui fotbal curat și spectaculos, vor participa 16 galerii ale unor echipe de mare tradiție din țară, una dintre acestea fiind susținătoare a echipei moldovene Zimbru Chișinău.

Astfel, Peluza Nord Iași, Steel Boys Galați, Oastea Fiară Zimbru Chișinău, Peluza ªepcile Roșii, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Nord Pitești, T2 Rapid, Peluza Nord Vaslui, Sud Dinamo, Sud Steaua, Uniți Sub Tricolor, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Farul, Peluza Sud Tulcea, Peluza Sud Jiul și, nu în ultimul rând, Peluza Sud Moreni, se vor duela de data aceasta pe teren, și nu în tribune.

„Un spectacol pentru suporteri, jucat de suporteri!”

„Ideea turneului vine în contradicție directă cu industria viciată care a ajuns în prezent fotbalul jucat prin birouri, o afacere putredă și coruptă, un pretext de a stoarce bani din buzunarul fanilor, prin orice metode și mijloace. Așadar, evenimentul urmărește și promovează scopul primordial al acestui sport, așa cum era odinioară și cum ar trebui să fie: un spectacol pentru suporteri, jucat de această dată de suporteri”, au făcut o prezentare cei de la Revista Ultra, organizatorii acestui eveniment sportiv.

„În numai trei an am pus Moreniul pe harta Ultra’ a țării”

Cele 16 echipe vor fi împărțite în patru grupe, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să se califice în fazele eliminatorii. Peluza Sud Moreni face parte din Grupa A, unde le va avea ca adversare pe Oastea Fiară (Zimbru Chișinău), Peluza Sud Dinamo și Peluza Nord Pitești (FC Argeș).

"În numai trei ani de la înființarea Peluzei Sud am reușit să punem Moreniul pe harta Ultra’ a țării. Vara aceasta împlinim trei ani de activitate. 93 de ani de Flacăra și trei ani de Sud. Vrem să avem o prestație cât mai bună, un joc bun al echipei și, în final, victoria. Să vină Cupa la Moreni! Ne pare rău că nu sunt și Petrolul, Peluza Cătălin Hâldan Dinamo și Poli Timișoara, care, din câte am înțeles, au refuzat înscrierea. Oricum, va fi o atmosferă incendiară”, ne-au mărturisit suporterii morenari, care așteaptă cu nerăbdare turneul de sâmbătă.