11.08.2017 00:21

"Pelerinajul Încrederii, Bucuriei și Speranței în Dumnezeu"


Galerie foto

A.V.


Ieri, în Parcul Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, a avut loc deschiderea manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, de însemnătate extraordinară pentru credincioșii creștini-ortodocși dâmbovițeni și nu numai. La ora 18.00, pe podiumul special amenajat la umbra răcoroasă a arborilor din Parcul Mitropoliei, ÎPS Nifon - Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei - a săvârșit, împreună cu un sobor impresionant de preoți, slujba Vecerniei. A urmat o frumoasă premiere a 10 tineri elevi olimpici din Eparhia Dâmbovița, premianți ai Olimpiadei de Religie, precum și a 10 profesori îndrumători, aceștia primind „Diploma de Excelență «Sf. Ierarh Nifon». Manifestarea a continuat cu „Pelerinajul Încrederii, Bucuriei și Speranței în Dumnezeu”, la care au participat mii de credincioși și care a continuat tradiția Pelerinajului Tinerilor ce se desfășoară cu această ocazie de câțiva ani încoace. Traseul a inclus centrul istoric al Târgoviștei, cu oprire în fața Catedralei Mitropolitane unde a fost apoi săvârșită slujba „Acatistului Sfântului Ierarh Nifon”, iar pelerinii s-au putut închina la racla cu sfintele moaște ale înaltului ierarh. În fața bisericii Mânăstirii Stelea, participanții la Pelerinaj au înălțat o rugă către bunul și milostivul Dumnezeu pentru toate binefacerile, harurile și darurile primite, rugându-se apoi și în fața monumentului statuar al Sfinților Martiri Brâncoveni din Centrul Vechi al Târgoviștei.

 

Astăzi, manifestări impresionante cu invitați la nivel înalt

Mâine, 11 august, în ziua a doua a manifestărilor, sunt așteptați să participe peste 20.000 de pelerini din eparhie și nu numai, exprimându-și dorința de a participa inclusiv pelerini din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și din județe învecinate. Ceremonialul de astăzi va debuta cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei înconjurat de șase ierarhi din țară și din străinătate. Invitați de onoare vor fi 6 miniștri din actualul guvern, autorități județene și locale, precum și personalități importante ale județului Dâmbovița.

 

 


 

Astăzi, începând cu ora 7, peste 20.000 de pelerini din județul Dâmbovița dar și din alte județe ale țării sunt așteptați în Parcul Mitropoliei din Târgoviște la Sfânta Liturghie care va fi oficiată de un impresionant sobor de arhierei și preoți, pentru prăznuirea Sf. Ierarh Nifon și pentru a se închina la sfintele sale moaște.