22.04.2015 00:09

Pe urmele imobiliare ale lui Iohannis

Pe urmele imobiliare ale lui Iohannis
Galerie foto

TEODOR VASILIU


E un făcut în țara asta ca totul să devină un bâlci! Uite, ieri, cum frunzăream eu presa noastră cea de toată zilele, ce-i drept din ce în ce mai savuroasă în can-can-uri, am citit că unora din Sibiu le-a dat prin cap s-o pună de-un „pelerinaj” pe urmele președintelui Iohannis încă în viață și abia ajuns în funcție. Să vezi și să nu crezi! Sibienii cu pricina, puși pe ciugulit, s-au gândit ei cu mintea lor atâta câtă au, c-ar face bani frumoși ducându-i pe turiștii amatori de senzații tari la originile imobiliare ale lui Klaus Werner.

Circuitul prin casele (i)memoriale ale lui Iohannis se anunță însă frustrant, fiindcă organizatorii și-au propus să includă doar două dintre cele multe care l-au făcut celebru. Cică principalele locuri care i-au marcat viața sunt casa în care a umblat de-a bușilea și o casă din care a plecat la Primărie. În atare condiții, „pelerinajul” n-are cum să se bucure de „succesuri”, întrucât casele care i-au marcat cu adevărat viața președintelui sunt mult mai multe și, la o adică, toate merită vizitate, dacă tot dă turistu’ un ban.

Fiindcă, repet, turul ăsta nu e gratis, cum era cel de la Scornicești, ci pe bani mulți. Să scoți 50 de lei din buzunar, pe seceta asta, ca să vizitezi doar două dintre casele lui Iohannis, când el are mult mai multe, poate fi o ofensă la adresa adevărului istoric. Ba chiar și a statului de drept! Propun ca turul să mai cuprindă și casele unde a meditat viitorul președinte. De ce nu, „pelerinii” ar putea să vadă și casele în care s-au născut copiii dați spre adopție cu ajutorul lui. Ar mai putea face parte din tur și casele din București în care a stat cât a fost în campania electorală, apoi casele în care a stat după ce a ajuns președinte.

Și ca „pelerinajul” să devină internațional, ar trebui să cuprindă în program și vilele din străinătate în care și-a făcut „numai” două concedii în cele patru luni de când e președinte al României. Ar mai fi de băgat în tur, aoleu ce-mi place cuvântul ăsta, și casele în care președintele zice că și-a scris cele două cărți în jumătate de an, deși aici controversa e în toi: unii spun că nu le-a scris el, alții, și mai răutăcioși, spun că nici nu le-ar fi citit, iar hâtrii zic că numai p-astea două le-ar fi citit.

În fine, dacă ar fi să luăm în serios inițiativa celor din Sibiu, nu ne-ar ajunge o viață să mergem pe toate urmele imobiliare ale lui Iohannis, la ce drag de case a avut și are încă!