14.03.2023 00:17

Pe 24 și 25 martie polițiștii ies din nou în stradă!

Pe 24 și 25 martie polițiștii ies din nou în stradă!
Galerie foto

* Peste 200 de polițiști din Dâmbovița vor participa la protestele din Capitală * ,,Găsesc tot felul de motivări care, de foarte multe ori, ne fac să ne întrebăm dacă există într-adevăr o dorință de dialog  sau își doresc să fim mereu, cu urările de rigoare, la poarta Guvernului sau a Ministerului Afacerilor Interne’’

 

Polițiștii dâmbovițeni se pregătesc de proteste! Acestea vor avea loc în curând la București, la sediul Guvernului României pe 24 martie, iar pe 25 martie, de Ziua Poliției Române, oamenii legi își vor striga nemulțumirile la sediul Ministerului Afacerilor Interne! Acțiuni similare de protest vor avea loc și în orașele mari, respectiv la Cluj, Timișoara, Iași, unde urmează să vină polițiștii din zonele limitrofe....  Potrivit liderului de sindicat, Florin Bălan, peste 200 de polițiști din Dâmbovița vor participa la protestele din Capitală, iar deplasarea se va face cu autoturismele proprietate personală care vor fi pline cu membrii de sindicat.

„Sperăm ca activitățile de Ziua Poliției Române (25 martie) să nu ne diminueze din colegi sau eventuale evenimente pentru că dacă sunt evenimente propritar este să asigurăm ordinea publică și apoi participarea la proteste. Deci în ziua de vineri, 24 martie, va fi miting la Guvern și cel mai probabil va fi și un marș pe la sediile ministerelor implicate în salarizare, pensii, respectiv Ministerul Mincii, Finanțe, MAI....   Problema este că nu sunt semnale de îndreptare a lucrurilor, nu se dorește aplicarea legii, nu se dorește clarificarea unor situații pentru că noi practic nu cerem ceva în plus, măriri salariale sau alte aspecte, cerem aplicarea integrală a Legii 153. De la 1 ianuarie au dat foarte puțin... o majorare de 10%, avem probleme și cu salariul de grad pentru că, de fapt, l-au dat mărit din 13 ianuarie dar există o bâlbâială în aplicarea legii, cum că între 1-12 nu se poate aplica legea... Găsesc tot felul de chichițe ca să nu aplice legea... Găsesc tot felul de motivări care, de foarte multe ori, ne fac să ne întrebăm dacă există într-adevăr o dorință de dialog  sau își doresc să fim mereu, cu urările de rigoare, la poarta Guvernului sau a Ministerului Afacerilor Interne’’, a semnalat ieri liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu