09.12.2022 00:16

Patru mari proiecte cu fonduri UE prin PNRR

Patru mari proiecte cu fonduri UE prin PNRR
Galerie foto

Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un punct de sprijin important pentru administrația publică locală târgovișteană. Primarul Daniel Cristian Stan a declarat că  sunt pregătite nu mai puțin de patru proiecte prin acest program. Primul proiect a început deja, fiind achiziționate 21 de autobuze electrice pentru localitățile limitrofe ale municipiului Târgoviște.

Tot prin PNRR va fi realizat proiectul pentru insulele digitalizate privind colectarea deșeurilor. Al treilea proiect este eficientizarea energetică a 11 unități de învățământ din municipiul Târgoviște. Nu în ultimul rând, administrația publică locală a implementat un proiect în valoare de 50 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuință.

„Am reușit să cumpărăm autobuze pentru zona peri urbană a municipiului Târgoviște. Este vorba de 21 de autobuze electrice pentru zona peri urbană, adică să beneficieze și locuitorii din Aninoasa, Șotânga, Răzvad, Doicești și chiar mai departe vrem să dezvoltăm acest proiect. Autobuzele sunt moderne, autobuze producție 2023, integral electrice. Am accesat finanțare pentru toată infrastructura, adică 21 de stații de încărcare lentă pe timpul nopții și stații de încărcare rapidă, atunci când va fi cazul, toate acestea prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Tot prin acest program avem și insulele digitalizate. Pe zona de colectare a deșeurilor vom avea 100 de puncte de precolectare, care vor fi înlocuite cu aceste containere și care se deschid numai pe bază de cartelă. Acestea măsoară cantitatea pe care o depui, dar și ce anume depui. Mai avem și un proiect de eficientizare energetică a 11 unități de învățământ. Mai avem și pe zona de reabilitare termică a blocurilor de locuință, un proiect de 50 de milioane de lei, tot prin PNRR”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil