27.01.2022 00:13

Patru investiții vor fi finalizate și inaugurate în acest an!

Patru investiții vor fi finalizate și inaugurate în acest an!
Galerie foto

*Primăria de la Potlogi va fi un fel de Palat Brâncovenesc, dar în miniatură, pentru că edilul comunei, profesorul Nicolae Catrina a vrut ca același stil brâncovenesc să se regăsească și la primărie, mai ales că aceasta se găsește în imediata vecinătate a monumentului istoric

 

Autoritățile locale de la Potlogi se pregătesc în acest an să inaugureze patru investiții importante care se află în prezent pe ultima sută de metri, respectiv la fazele finale de execuție! Prima care va fi inaugurată va fi noua Primărie de la Potlogi, evenimentul urmând să aibă loc pe data de 23 mai 2022. Primăria de la Potlogi va fi un fel de Palat Brâncovenesc, dar în miniatură, pentru că edilul comunei, profesorul Nicolae Catrina a vrut ca același stil brâncovenesc să se regăsească și la primărie, mai ales că aceasta se găsește în imediata vecinătate a monumentului istoric. Celelalte investiții la care se va tăia panglica inaugurală vor fi Biserica Strâmbeanu, Sala de Sport din satul Potlogi și Grădinița de la Românești.   

,,Inaugurăm Primăria Potlogi pe data de 23 mai 2022, iar această investiție emblematică pentru comunitatea locală, pentru că va arăta precum Palatul Brâncovenesc, dar în miniatură, a fost realizată din bugetul local, deci din banii primăriei... Tot în acest an, în semestrul I sau începutul semestrului al – II- lea se termină și lucrarea de la Biserica Strâmbeanu, monument istoric categoria A, urmând ca imediat  să facem recepția finală și inaugurarea oficială.

Această clădirea a fost reabilitată cu ajutorul fondurilor europene, proiectul fiind finanțat prin  ADR Sud Muntenia. Tot la începutul semestrului II ne pregătim și de inaugurarea Sălii de Sport din satul Potlogi, unde se află  baza sportivă a localității. Finanțarea acestui obiectiv s-a făcut prin Compania Națională de Investiții (CNI). Tot în semestrul II vom inaugura  și noua Grădiniță, cu șase clase, de la Românești, finanțată pe AFIR, deci din fonduri europene. Deci în acest an vom avea patru investiții importante care vor fi terminate și date în folosință’’, ne-a declarat ieri primarul comunei Potlogi. Nicolae Catrina.  

 

 

Violeta Stanciu