26.05.2022 00:12

Pastilele de iodură de potasiu se vor ridica din farmacii

Pastilele de iodură de potasiu se vor ridica din farmacii
Galerie foto

*Măsura este strict preventivă, iar pastilele se vor lua numai la indicațiile medicilor în caz de eveniment și în caz de incident nuclear

 

S-a stabilit prin ordin al Ministerului Sănătății! Pastilele de iodură de potasiu vor fi acordate populației în mod gratuit, iar acestea se pot ridica din farmacii numai în baza unei prescripții medicale. Dâmbovițenii  trebuie să știe că la ridicarea pastilelor din farmacii vor trebui să completeze și un acord privind schema de administrare a tratamentului.

Cei care nu sunt pe lista unui medic de familie vor putea să beneficieze de aceste pastile numai dacă vor merge la orice cabinet de medicina de familie cu o declarație pe proprie răspundere, pe baza căreia vor primi recomandarea. Măsura este strict preventivă, iar pastilele se vor lua numai la indicațiile medicilor în caz de eveniment și în caz de incident nuclear.

Ministerul Sănătății a comandat peste 30 de milioane de pastile care se găsesc în prezent în depozitele direcțiilor de sănătate publică. Acestea au costat statul român 6 milioane de euro.

 


Violeta Stanciu