27.05.2016 00:20

Părți din fostul COS Târgoviște ajung în cuptoare

Părți din fostul COS Târgoviște ajung în cuptoare
Galerie foto

❚ Potrivit liderului Sindicatului Liber Independent, Sorin Dumbravă, este vorba despre lucrări care s-au mai făcut, tăindu-se o serie de lucruri care nu mai funcționează sau nu mai sunt utile ❚ Nu ar fi vorba despre dezmembrări de secții, pentru că în perioada de insolvență, nu se poate umbla la mijloacele fixe ❚ Pe de altă parte, Sorin Dumbravă a recunoscut că sindicatul nu cunoaște planul de reorganizare, care ar fi trebuit să fie discutat ieri cu judecătorul sindic

VIRGIL VOINESCU

 


 

Se pare că insolvența nu ar proteja Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște de distrugerea prin tăiere și topire. Liderul Sindicatului Liber Independent COS, Sorin Dumbravă, susține că din secții se fac unele tăieri cu „recuperare de fier”, acest aspect fiind unul ce s-a „făcut întotdeauna” cu o serie de lucruri „care nu mai funcționează sau nu mai sunt utile”. „În perioada de insolvență, potrivit legislației, nu se poate tăia, din câte știm, din ceea ce există ca mijloace fixe. Dacă însă este un acord al creditorilor, iar Planul de reorganizare are și aprobare, lucrurile se schimbă și se vor putea face noi dezmembrări. Dacă există în planul de reorganizare să se taie anumite secții, anumite utilaje, sau ceva din combinat, acest lucru se respectă ca existând în planul respectiv de reorganizare. Dar în perioada aceasta se fac tăieri prin secții pentru recuperare de fier, aspectul fiind unul obișnuit, care s-a făcut întotdeauna”, ne-a declarat liderul SLI COST.

Sorin Dumbravă a mai spus totodată că, momentan, „nu este cunoscut planul de reorganizare. Numai după ce el va fi aprobat, s-ar putea să se taie anumite secții. Aceasta însă în funcție de ce va fi trecut în planul de reorganizare și dacă va fi și aprobat respectivul plan de reorganizare, a subliniat liderul de sindicat, adăugând că urmează o întâlnire cu judecătorul sindic, din câte știau sindicaliștii urma să aibă loc ieri, subiectul vizând discutarea planului de reorganizare”. La acest moment, în combinat activitatea productivă este bună, ținând cont și de pornirea și funcționarea Laminorului de Profile Mici. „Acest lucru ne încurajează să credem că activitatea va continua în combinat”, a mai precizat liderul SLI COST, Sorin Dumbravă.