22.07.2014 00:17

Partaj cu aleși locali în "divorțul" USL

Partaj cu aleși locali în
Galerie foto

❚ Votați pe lista comună a social-liberalilor, unii consilieri locali nu pot fi validați în funcții pentru că deciziile trebuie semnate de ambii lideri politici, respectiv Adrian Țuțuianu (PSD) și Mihai Volintiru (PNL) ❚ Purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Cioacă, spune că liberalii vor face primul pas pentru cererea oficială a “divorțului” la tribunal

 

ANA MARIA POPESCU


 

Au rupt Uniunea Social Liberală și au ieșit de la guvernare, dar liberalii continuă să “țină cu dinții” de USL atunci când doresc să-i împiedice pe social-democrați să îi schimbe pe anumiți consilieri locali. Se întâmplă și în județul Dâmbovița, unde liberalii susțin că PSD nu poate semna și înainta adrese pentru a-și pune oamenii în funcțiile de consilieri locali fără acordul PNL.

 

Asta pentru că listele de aleși locali sunt sub sigla USL, alianță care, deși în fapt s-a destrămat, ar continua să funcționeze pentru că nu a fost desființată până acum la tribunal. Liberalii dâmbovițeni susțin că a avut loc doar separarea politică dintre PSD și PNL, dar nu s-a produs și “divorțul” legal, așa că protocolul alianței rămâne în vigoare.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Cioacă, spune că liberalii vor face primul pas pentru cererea oficială a “divorțului” la tribunal. Până atunci, însă, lucrurile rămân încurcate, iar scandalul dintre PSD și PNL continuă.

 

“Nu se poate lua act de adrese semnate de o parte dintre cei care au format USL”

“Eu nu am făcut parte din USL, dar știu că o alianță politică, așa cum a fost USL, înregistrată la Tribunal, nu se desființează decât tot printr-o hotărâre judecătorească. Iar propunerile, acolo unde s-a candidat pe USL, au venit din partea alianței politice. Nu se poate lua act de adrese semnate de o parte dintre cei care au format USL. Din punct de vedere juridic, ea nefiind desființată la Tribunal, această alianță funcționează pe baza semnăturilor celor care au creat-o. Chiar dacă noi suntem despărțiți în fapt, în drept încă nu suntem «divorțați». Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, spunea săptămâna trecută că pentru a-i dovedi domnului Ponta că PNL nu mai este interesat de continuarea proiectului USL, se vor începe procedurile de încetare a acestei alianțe politice și la tribunal”, a precizat Gabriel Cioacă, purtător de cuvânt PNL Dâmbovița.