19.03.2014 07:17

Parcurile Priboiu și Moreni, de la OLAF la DIICOT și DNA

Parcurile Priboiu și Moreni, de la OLAF la DIICOT și DNA
Galerie foto

❚ Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă a finalizat cercetările privind numeroase acuzații de fraudare a fondurilor europene în România și a trimis deja dosarele penale către procurorii DIICOT și DNA, vizați fiind 70 de parlamentari ❚ Printre anchetele OLAF se numără și reabilitarea din fonduri europene și guvernamentale a Parcurilor Industriale de la Priboiu și Moreni, binecunoscute afaceri de familie din timpul mandatului lui Florin Popescu la conducerea CJ Dâmbovița

 

ANDREI VASILIU


 

Potrivit cotidianului „Național”, unii dintre actualii parlamentari ar putea fi luați „în primire” de procurorii DIICOT și DNA chiar înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Motivul este acela că Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă a finalizat cercetările privind numeroase acuzații de fraudare a fondurilor europene și a trimis deja dosarele penale către procurorii români, vizați fiind 70 dintre aleșii legislativului.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Afacerile de familie de la Parcurile Priboiu și Moreni, în atenția OLAF și DNA

Vă reamintim că OLAF și DNA au anchetat în România inclusiv derularea proiectelor europene pentru reabilitarea Parcurilor Industriale de la Moreni și Priboiu, binecunoscute afaceri de familie din timpul mandatului lui Florin Popescu la președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Anchetatorii s-au aflat în control la CJD, solicitând numeroase documente privind derularea celor două lucrări finanțate cu fonduri europene.

 

Proiectul de la Moreni a fost sancționat cu corecții financiare uriașe, de 95 de miliarde lei vechi, iar ancheta penală a blocat decontările pe care Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să le facă în prezent pentru a primi restul de bani europeni, aproximativ 40 de miliarde lei vechi. Scandalul penal se referă la organizarea frauduloasă a licitațiilor precum și la implicarea firmelor de familie și de partid ale fostului președinte PDL Dâmbovița în realizarea lucrărilor. Deputatul Florin Popescu este, de asemenea, vizat în nu mai puțin de 12 dosare penale aflate (încă) în stadiul cercetărilor la DNA Ploiești.