13.06.2018 00:18

Parcul Mitropoliei, refugiu în caniculă

Parcul Mitropoliei, refugiu în caniculă
Galerie foto

❚ Ieri, în jurul prânzului, Parcul Mitropoliei din municipiul Târgoviște devenise neîncăpător, foarte mulți târgovișteni venind zilnic aici pentru a sta la umbra binefăcătoare a castanilor monumentali care au scăpat netăiați

CORVIN DUMITRICĂ


Temperaturile deosebit de ridicate pentru această perioadă dau mari bătăi de cap dâmbovițenilor. Cei mai afectați de căldură sunt copiii și vârstnicii care, în orele caniculare, trebuie să evite pe cât posibil să se expună razelor solare. Ieri, în jurul prânzului, Parcul Mitropoliei din municipiul Târgoviște devenise neîncăpător, foarte mulți târgovișteni venind zilnic aici pentru a sta la umbra binefăcătoare a castanilor monumentali care au scăpat netăiați. Oamenii spun că în apartamente, căldura este insuportabilă și se gândesc la faptul că lunile iulie și august se anunță deja a fi unele cu temperaturi tropicale, după cum au avertizat meteorologii.

„Nu putem sta în apartamente din cauza căldurii”

● Stăm ore întregi în parc. Încercăm să ne ferim pe cât posibil de căldura insuportabilă din aceste zile. S-a schimbat clima, sunt zile destul de călduroase pentru această perioadă. Trebuie să le facem față. ● Este destul de cald, pentru luna iunie. Ne întrebăm ce o să facem în lunile imediat următoare. Stăm pe băncuțe, stăm la umbră și încercăm, pe cât posibil să nu ne expunem direct razelor solare. ● Mă descurc destul de greu. Am și niște probleme de sănătate și nu am voie să ies la soare. Am zis să vin în parc și să stau la umbră. În apartament este destul de cald și îmi este greu. ● Trebuie să stăm cât mai mult la umbră și să consumăm cât mai multe lichide. Parcă niciodată nu a fost atât de cald în această perioadă.