09.09.2021 00:17

,,Parcul Mitropoliei, nou și modern”

,,Parcul Mitropoliei, nou și modern”
Galerie foto

*,,Cred că este un loc foarte frumos, un loc cu foarte multă verdeață și sper să și păstrăm ceea ce avem, iar lucrul acesta este foarte important. Depinde foarte mult ca ceea ce am realizat să arate așa și peste un an și peste doi și peste cinci ani, pentru că nu vor exista resurse financiare să putem interveni foarte curând în această zonă.”

 

Tot ieri, de ,,Zilele Cetății Târgoviște”, de fapt în ultima zi de sărbătoare a orașului, de Sfânta Marie Mică, a avut loc și inaugurarea oficială a Parcului Mitropoliei! Acesta a fost reabilitat și modernizat, la fel ca toate piețele publice din zona centrală a orașului. La conferința de presă de ieri susținută de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan au participat președintele CJD, Corneliu Ștefan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga, parlamentarii PSD Dâmbovița, Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, consilieri locali și județeni.

,,O investiție mult așteptată de târgovișteni, Parcul Mitropoliei a fost redeschis încă de aseară (n.n. marți, 7 septembrie), când foarte mulți oameni s-au plimbat prin acest parc. Singurele lucrări pe care le avem de finalizat vizează o parte a ruinelor, pentru că deja Paraclisul este finalizat, pentru că există un singur producător de cărămidă de restaurare în România și nu am reușit să obținem materialul mai devreme, dar deschiderea parcului s-a putut face pentru că partea aceea în care încă se lucrează este o zonă izolată. Să ne aducem aminte că am început Piața Mihai Viteazul în urmă cu aproximativ 4 ani, am continuat cu Piața Tricolorului, cu Piața Revoluției și acum cu Parcul Mitropoliei... și reprezintă numai prima parte a demersului investițional pe care îl realizăm pentru a face din municipiul Târgoviște un oraș modern și spun asta în contextul în care trama stradală a municipului Târgoviște va intra în reabilitare și modernizare, B-ul Mircea cel Bătrân, spre exemplu, urmează să fie reabilitat în cadrul proiectului de modernizare a transportului  public local. De asemenea B-ul Regele Carol va intra în reabilitare și am depus la acest moment, dar vom vedea, pe Compania Națională de Investiții, poate vom reuși pe Programul Anghel Saligny... și B-ul Libertății, B-ul Independenței și de asemenea Calea Domnească și am cam finaliza ceea ce înseamnă lucrări importante pe aceste artere rutiere foarte circulate din municipiul Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, la momentul inaugurării oficiale.

Violeta Stanciu