21.08.2019 00:22

Parcul Mitropoliei intră în reabilitare

Parcul Mitropoliei intră în reabilitare
Galerie foto

*O parte importantă a proiectului o ocupă restaurarea ruinelor existente, marcarea zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe partea de vest și protejarea lor la partea superioară cu zidărie de piatră

*Se va proceda, totodată, la desfacerea integrală a pavimentului existent și la realizarea unui pasaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței ce va fi destinat circulației pietonale

 

Ștefan Khalil


 

Încă o veste bună pentru târgovișteni: primarul Cristian Daniel Stan a anunțat, zilele trecute, că și Parcul Mitropoliei va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare! După ce, la finalul lunii iulie din acest an, au debutat lucrările de reabilitare a Pieței Tricolorului, o altă locație din zona centrală urmează să fie modernizată. Astfel, potrivit edilului Cristian Daniel Stan, în această săptămână va fi lansată licitația în vederea contractului de execuție de lucrări pentru proiectul de ,,Reabilitare și modernizare Parcul Mitropoliei’’ din municipiul Târgoviște.

 

Acest nou proiect de investiții presupune restaurarea ruinelor existente, iar pentru punerea în valoare și protejarea acestora, se va face zidărie din piatră la partea superioară, consolidarea sau marcarea ruinelor pe o altă cotă mai ridicată, (cele care necesită acest lucru), marcarea zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe partea de vest, dar se va realiza și protejarea lor la partea superioară cu zidărie de piatră. Va fi refăcut și turnul principal de acces în incintă, vor fi reconstruite zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, iar fântâna veche va fi marcată în teren.

 

De asemenea, primarul Cristian Daniel Stan anunță că vor fi amenajate căile de acces. În același timp, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent și la realizarea unui pasaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței ce va fi destinat circulației pietonale. Vor mai fi construite și un loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi, precum și spațiul destinat mersului pe role și pe skateboard. Se vor construi căi de acces în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri, destinat persoanelor cu dizabilități, bicicliștilor, cărucioarelor cu copii și așa mai departe. Spațiul verde se va extinde și se va înfrumuseța, cu plantații înalte (8-10m – aliniament cu platani), vegetație medie (4-6m, plantație de magnolii) sau vegetație joasă (gazon și amenajări florale).

 

Pe lângă toate acestea, fântânile arteziene vor fi reconstruite, vor fi modernizate toate rețelele edilitare (apă, canalizare, electricitate etc.) și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern și de înaltă calitate (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condițiile de confort, durabilitate si estetică.