23.04.2015 00:20

Parcul Mitropoliei a ieșit bine din iarnă

Parcul Mitropoliei a ieșit bine din iarnă
Galerie foto

❚ În aceste zile, parcul freamătă de copii care au descoperit cu încântare că echipamentele locului de joacă au fost revopsite, iar groapa, umplută cu nisip ❚ Totodată, administrația s-a îngrijit și a repus în funcțiune mini-fântânile arteziene de pe aleea principală ❚ Gazonul și rondurile de flori sunt îngrijite, aleile curate, singurul rămas în stare deplorabilă fiind pavajul din Piața Mihai Viteazul

PETRE DRĂGUȚOIU


Odată cu venirea primăverii, Parcul Mitropoliei din Târgoviște freamătă de copiii însoțiți de părinți sau bunici, dar și de pensionarii împătimiți de jocurile de table, remi sau șah, sub cupola special amenajată în acest sens în parc. Este de apreciat că, deși încă nu a sosit vara toridă, autoritățile au răspuns semnalelor repetate și au repus în funcțiunile mini-fântânile arteziene de pe aleea principală.

Și gazonul este îngrijit, ca și rondurile de flori. Am mai remarcat că echipamentele locului de joacă sunt proaspăt vopsite, iar groapa de nisip, umplută proaspăt. Aleile sunt, de asemenea, curate.

Din păcate, însă, mozaicul din Piața Mihai Viteazul a ieșit foarte deteriorat din iarnă și nici nu sunt „semne” că se vor lua măsuri prea curând. În Parcul Mitropoliei stă de „strajă” Catedrala Mitropolitană, important lăcaș de cult, monument istoric și de patrimoniu, alături de care se află ruinele bisericii paraclis, cu masa sfântă și fostele chilii ale călugărilor. Aici, deocamdată, nu am mai remarcat mirosul pestilențial din anii trecuți, când am tras repetate semnale de alarmă că bietele ruine au ajuns wc public.

Ca o concluzie, Parcul Mitropoliei este pe drumul cel bun. Pe care sperăm să și rămână.