20.09.2022 00:19

Parcul Chindia și Grădina Zoologică, în transformare totală

Parcul Chindia și Grădina Zoologică, în transformare totală
Galerie foto

*„Vom moderniza și Parcul Chindia, plus lacul, care va fi introdus în acest proiect de reabilitare, fără zona de ruine, deci numai parcul va fi reabilitat. Proiectul respectiv vizează generarea a 90% de spațiu verde, deci numai 10% vor fi investiții de construcții”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan

 

Parcul Chindia și Grădina Zoologică vor fi integral reabilitate în perioada următoare. Primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat recent că a fost finalizată licitația pentru reabilitarea Parcului Chindia. În proiectul de anvergură implementat de actuala administrație publică locală este cuprinsă și Grădina Zoologică, la care se vor face modificări conforme zilelor noastre. Grădina Zoo de la Târgoviște este una dintre cele mai vechi din țară și reprezintă un important punct de atracție pentru vizitatori, dar și pentru localnici. Astfel, aceasta necesită câteva modificări importante.

Totodată, primarul Daniel Cristian Stan a mai anunțat că și Parcul Chindia va fi supus unui proiect care va schimba din temelii zona respectivă. Aceasta va avea 90% spații verzi. Nu în ultimul rând, primarul a mai transmis că în noul proiect este prevăzut amenajarea unei punți pietonale pentru traversarea lacului din Parcul Chindia, ceea ar putea fi un adevărat succes.

„Am finalizat licitația pentru proiectare la Parcul Chindia. Va fi o investiție foarte importantă acolo. Sper să reușim și la Grădina Zoo să schimbăm lucrurile puțin, pentru că acest proiect vizează și Grădina Zoologică. Vrem să facem niște compartimentări acolo pentru secolul la care ne aflăm în acest moment, eventual din sticla aceea specială și așa mai departe. Trebuie să facem unele îmbunătățiri și aici, avem una dintre cele mai vechi grădini zoologice din România, aici în Târgoviște, asta nu înseamnă că trebuie să rămână așa, vorbind din punct de vedere al infrastructurii. Nu este foarte mare, dar este în continuare un punct de atracție și vrem să o facem să arate și mai bine pentru cei din Târgoviște și pentru cei care vin să viziteze municipiul Târgoviște. De asemenea, vom moderniza și Parcul Chindia, plus lacul, care va fi introdus în acest proiect de reabilitare, fără zona de ruine, deci numai parcul va fi reabilitat. Proiectul respectiv vizează generarea a 90% de spațiu verde, deci numai 10% vor fi investiții de construcții, facilități, cum ar fi: toalete, alei, iluminat public, camere de luat vederi, vom face și o punte pietonală de traversare a lacului, plus un sistem de alimentare cu apă”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil