15.09.2014 00:15

Parc fotovoltaic la Nucet

Parc fotovoltaic la Nucet
Galerie foto

A.M.P.


Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, deputatul Ionuț Săvoiu și primarul localității Nucet, Luiza Bărboiu, au vizitat sâmbătă, 13 septembrie a.c., noile instalații ale firmei Power Clouds, firmă care a investit peste 20 de milioane de dolari în România, în mai puțin de un an, pentru a crea o rețea alcătuită din cinci parcuri fotovoltaice, amplasate între Scornicești și comuna dâmbovițeană Nucet.

Pornind din România, Power Clouds a implementat un plan de afaceri unic și tehnologii solare de ultimă oră, pentru a deveni un exportator de know-how și de cele mai bune practici la nivel mondial.

Firma a oferit pregătire tehnică și peste 80 locuri de muncă personalului român.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În cadrul vizitei, președintele CJD a declarat:

„Mă bucur că o investiție de acest nivel a prins viață în Dâmbovița! Știm cu toții că utilizarea energiei solare este un lucru bun, cei mai mulți dintre noi am auzit despre beneficiile energiei solare și cred că acest sector ar trebui să-și găsească o poziție în prim planul industriei energiei electrice din țara noastră. Consider că această investiție reprezintă un model care poate fi preluat și dezvoltat și de micii investitori. Independența energetică este câștigul pe care administrațiile îl obțin prin implementarea unor proiecte de amenajare de parcuri fotovoltaice. Dacă luăm în calcul și cercetările efectuate de specialiști, din care reiese faptul că zona de sud a țării ar fi cea mai potrivită pentru producerea energiei solare, concluzionăm că județul Dâmbovița este favorizat din acest punct de vedere”, a declarat Adrian Țuțuianu.