18.05.2023 00:10

Paraschiv oferă vești îngrijorătoare

Paraschiv oferă vești îngrijorătoare
Galerie foto

* Victoria este obligatorie pentru Chindia, care poate retrograda direct dacă va pierde meciul din finalul acestei săptămâni sau va remiza, iar FC Argeș câștigă cu Petrolul Ploiești

 

Chindia Târgoviște traversează o perioadă dificilă. Cu un meci înainte de finalul play-out-ului, echipa pregătită de Toni Petrea se clasează pe locul 14, primul peste linia locurilor direct retrogradabile. Chindia revine acasă după patru ani, pentru ultima etapă din play-out, urmând a înfrunta FC Voluntari pe stadionul „Eugen Popescu”. Victoria este obligatorie pentru Chindia, care poate retrograda direct, dacă va pierde meciul din finalul acestei săptămâni sau va remiza, iar FC Argeș câștigă cu Petrolul Ploiești.

„Mental, lucrurile nu sunt în regulă”

Sorin Paraschiv, directorul sportiv al Chindiei, a transmis că atmosfera din cadrul clubului este una apăsătoare și speră ca lucrurile să se liniștească printr-o victorie cu FC Voluntari. Este singurul oficial al grupării târgoviștene care a acceptat, bărbătește, dialogul telefonic în cadrul emisiunii. Președintele Marcel Ghergu a refuzat să comunice.

„La nivel mental lucrurile nu sunt în regulă, atmosfera nu este una bună, venind după atâtea meciuri pierdute. La ultimele meciuri nu ne-am prezentat foarte bine. Nici măcar din punct de vedere numeric nu am fost la înălțime, avem accidentați foarte mulți, și ne bazăm pe acest nucleu de jucători, care au mai rămas pentru ultima etapă. Sperăm să încerce să se ridice la înălțime. Nu știu ce se întâmplă cu aceste rezultate, nu sunt în măsură să vorbesc, nu m-am ocupat de acest aspect, nu ar fi fair-play să caut vinovați”, a transmis în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV, cel care ocupă și sarcinile de delegat.

„Jucătorii sunt căzuți”

Parashiv îi înțelege pe jucătorii care au semnat contracte cu alte echipe și este de părere că președintele clubului și antrenorii sunt cei care ar trebui să ofere explicații pentru situația în care a ajuns Chindia.

„Cei mai în măsură să explice ce se întâmplă ar fi președintele și antrenorii. Din punct de vedere mental, jucătorii sunt căzuți. Din punct de vedere fizic, avem probleme, nu am fost la niciun meci din play-out în formulă completă. Au fost câteva înfrângeri, moralul a scăzut, ne aducem aminte perioada Mihalcea, atunci când jucătorii erau blocați. A venit Toni Petrea, a reușit să deblocheze ceva și, în acest play-out, am căzut din nou fizic. Eu nu m-am ocupat foarte mult de echipă, ci de organizarea meciurilor. Nu știu dacă mai sunt restanțe salariale către jucători, dar cred că mai sunt, trebuie întrebat domnul președinte. Dacă sunt jucători la final de contract, este normal ca orice jucător să își negocieze cu șase luni înainte, un nou angajament, indiferent că e vorba de Chindia Târgoviște sau altă echipă. E normal ca fiind la final de contract, dacă nu ți se propune prelungirea, să te gândești la viitorul tău și să mergi în altă parte. Acesta nu este un lucru bun, ca jucătorii să se gândească la alte echipe, când aveau meciuri importante în play-out”.

Mizează pe sprijinul fanilor

Sorin Paraschiv consideră că echipa târgovișteană pornește cu șansa a doua în meciul cu FC Voluntari, dar speră ca aportul suporterilor să fie decisiv în favoarea Chindiei.

„Nu cred că suntem favoriți, pentru că avem probleme de lot. La meciul trecut, l-am pierdut și pe Căpușă, iar Dulca a ieșit puțin accidentat. Cred că avem 11 jucători accidentați în acest moment. Avantajul nostru este că vom juca pe teren propriu și spectatorii vor fi alături de noi. Sper să reușim să câștigăm acest meci. Un baraj este un baraj, intervin emoțiile, miza este ridicată, se poate întâmpla orice. Avem experiența barajelor din ultimii ani, putem spune că suntem favoriți la aceste meciuri”.

 

 

Cosmin Sava