07.10.2021 00:18

Panouri fotovoltaice la fiecare trecere de pietoni

Panouri fotovoltaice la fiecare trecere de pietoni
Galerie foto

*Sunt aproximativ 180 de străzi care vor beneficia de acest sistem nou de iluminat public

 

Continuă reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal din municipiul Târgoviște! Nu mai puțin de 3137 de corpuri de iluminat urmează să fie înlocuite de lămpi cu tehnologie Led eficientă. Sunt aproximativ 180 de străzi care vor beneficia de acest sistem nou de iluminat public.

Rețeaua va avea aplicații deosebite pe zona de siguranță a circulației în sensul că la nivelul fiecărei treceri de pietoni din municipiul Târgoviște va fi implementat un sistem de iluminat pe bază de senzori, astfel încât în momentul în care pietonul se apropie de trecerea de pietoni intensitatea luminii crește. Sistemul de telegestiune  va permite  controlul fluxului luminos pe fiecare lampă din municipiul Târgoviște, astfel  consumul de energie electrică va scădea cu 65-70%.

Proiectul prevede și o extindere de rețea, în care vor fi instalați 150 de stâlpi speciali și va exista și o aplicație web prin care poate fi controlat acest sistem. Investiția este realizată prin fonduri europene, iar valoarea ei se ridică la aproximativ 21 de milioane de lei.

Ștefan Khalil