03.09.2014 00:17

Panificația dâmbovițeană, perpelită de controale

Panificația dâmbovițeană, perpelită de controale
Galerie foto

❚ Amenzile aplicate pentru neregulile constatate se ridică la aproximativ 2 miliarde lei vechi ❚ Nouă persoane sunt bănuite de activitate pe lângă lege și de crearea unui prejudiciu de aproape 4 miliarde lei vechi ❚ Polițiștii dâmbovițeni au făcut verificări pe tot lanțul panificației: 31 de depozite cerealiere, 4 unități de morărit, 19 unități de panificație și 121 agenți economici


În perioada ianuarie-august a.c., polițiștii specializați în investigarea fraudelor, cu sprijinul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și transporturi, au organizat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul producerii, prelucrării, achiziționării și comercializării produselor cerealiere și de panificație.

Au fost efectuate 464 de controale, verificate 31 de depozite cerealiere, 4 unități de morărit, 19 unități de panificație și 121 agenți economici. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 183 autovehicule. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 317 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 192.000 lei.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Dintre acestea, 171 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. De comiterea unor infracțiuni în acest domeniu sunt bănuite nouă persoane care prin activitatea infracțională au creat un prejudiciu estimat la circa 377.000 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării unor produse cerealiere și de panificație în valoare totală de 73.040 lei, pentru care nu se dețineau documente legale de proveniență sau transport.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița