04.09.2014 00:19

Ospiciul electoral

Ospiciul electoral
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU


Cetățeanul turmentat din schițele lui Conu’ Iancu Caragiale ar putea deveni în zilele noastre cetățeanul căpiat și nevrozat. Este cel chemat insistent la vot ca să aleagă răul cel mai mic sau nebunul cel mai sănătos dintr-un ospiciu electoral doldora de catindați care se cred personaje istorice când ele sunt mai degrabă isterice.

{GOOGLE_AD_BOX1}

N-am habar ce regim hotelier au în ospiciul național, dar știu sigur că unora li s-ar potrivi cel penitenciar și nu cel electoral. Oricum, până când se va elibera „justiția independentă” din cămășile politice de forță în care a fost înțolită festiv, o să vedem făcând băi de mulțime tot soiul de personaje dubioase, întocmai ca-ntr-un carnaval dement în care pretendenții la jilțul din Cotroceni ar umbla de nebuni mascați în felurite feluri.

Nu știu ce vor face bieții alegători când se vor trezi la urne că, pe listele de vot, nu-i vor găsi nici pe Nelson Mandela, nici pe J.F.Kennedy, nici pe Împăratul Traian, nici pe Napoleon, nici pe Margaret Thatcher, și nici măcar pe Ștefan cel Mare și Sfânt. Ci vor fi doar numele și prenumele celor care-și plimbă șoșonu’ electoral prin bătătura ospiciului național pretinzând c-ar fi ceea ce nici mămițica lor n-ar ști, de-ar lua-o cineva la întrebări.

Să mă scuzați că zic, dar la niscaiva investigații cel puțin medicale ar trebui să se supună și cei care le dau catindaților plecați cu sorcova certificate politice că ar fi zdraveni la cap și buni de președinți ai țării, când ei sunt buni doar de smintit poporul. Mulți se amuză copios pe seama lor, dar eu nu pot s-o fac, deși trebuie să vă spun că ispita e mare.

Vă dați seama, cetățeni, în ce confuzie patologică de identitate personală și politică se află cei care ne asigură că au proiecte de țară sănătoase și că vor binele și însănătoșirea României? Bieții de ei! Până deschid gurile, ar părea încă zdraveni la cap. Unii ar putea deveni chiar simpatici dacă echipele lor de campanie i-ar lămuri să-și poarte măștile istorice doar prin carnavalurile populare. Sănătos pentru țară ar fi și să-i sedeze cumva la sediile de partid ca să nu mai tulbure bâlciurile și târgurile de toamnă cu pretențiile lor bolnave de a fi votați de popor pentru a deveni urmașii lui Traian, ai lui Nelson Mandela, J.F. Kennedy, Napoleon, Margaret Thatcher și alții.

www.alinamavrodin.ro