30.03.2015 00:17

"Ora pământului" la Târgoviște


Galerie foto

❚ Municipiul Târgoviște a stins luminile, alăturându-se astfel celor câteva mii de orașe din toată lumea care au luat parte la cea mai mare acțiune globală de protecție a mediului ❚ Întreruperea iluminatului atrage atenția întregii omeniri asupra efectelor negative pe care le are consumul excesiv de energie

CORVIN DUMITRICĂ


Timp de o oră, pentru a marca „Ora pământului”, municipiul Târgoviște a stins luminile, alăturându-se astfel celor câteva mii de orașe din toată lumea care au luat parte la eveniment. Simbolic însă, la Târgoviște, cerul s-a luminat de 2015 lampioane înălțate de târgovișteni din Piața Tricolorului. Manifestarea are loc în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie. Întreruperea iluminatului atrage atenția întregii omeniri asupra efectelor negative pe care le are consumul excesiv de energie.

Programul „Ora pământului” a fost inițiat în 2007 în Sydney, Australia, de către World Wide Found for Nature, iar începand cu anul 2008 a devenit un eveniment global de protejare a mediului. În Piața Tricolorului din Târgoviște au venit sute de târgovișteni, adulți sau copii. Primăria a decis oprirea iluminatului public pe principalele artere ale municipiului și a împărțit celor prezenți la eveniment lampioanele. Organizatorii au anunțat evenimentul, denumit sugestiv „Stingem luminile și aprindem 2015 lampioane”, încă de vineri dimineața, în cadrul unei conferințe de presă.

Cristian Stan, primarul interimar al Târgoviștei, ne-a declarat: „Dăm un pic de energie pământului”, iar viceprimarul Cosmin Bozieru a adăugat: „Stă în puterea fiecăruia să protejeze planeta și mediul înconjurător. Gestul acesta inedit al Târgoviștei, cu aprinderea lampioanelor, semnifică mult mai mult decât stingerea luminilor”. La buna desfășurare a manifestării au „vegheat” reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi, Poliția Locală și Direcția de Salubritate.