18.12.2014 11:15

Opt medalii la Festivalul Românesc de Judo

Opt medalii la Festivalul Românesc de Judo
Galerie foto

❚ Sportivii pregătiți de Ilie Torcică și Gabriel Cărănescu au obținut două medalii de aur și șase de bronz, vedetele delegației numindu-se Oana Marinescu și Daria Ghinescu

LIVIU DOBRE


Judoka de la Clubul Sportiv Târgoviște, antrenați de Ilie Torcică și Gabriel Cărănescu, au obținut două medalii de aur și șase de bronz la Festivalul Românesc de Judo, competiție desfășurată la finalul săptămânii trecute la București, la care au participat aproximativ 1.000 de sportivi din țară, dar și de peste hotare. Astfel, Oana Marinescu (36 kg) și Daria Ghinescu (52 kg) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând medalia de aur la categoriile la care au concurat.

De asemenea, Dănuț Pechea (60 kg), Horațiu Mălăieru (60 kg), Gabriel Pleșa (34 kg), Elena Lăzărescu (32 kg), Alexandru Savu și Cosmina Marin (48 kg) au cucerit bronzul, evoluții bune având și Iulian Rusu (60 kg), Sebastian Moisică (34 kg) sau Denisa Radu (52 kg), care s-au situat pe locul 5. Trebuie menționat faptul că Oana Marinescu, eleva lui Gabriel Cărănescu, a învins în semifinale o sportivă pregătită de Alina Dumitru, multiplă campioană europeană și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

„Ne așteptam să avem aceste rezultate. Mă așteptam ca și ceilalți trei sportivi care s-au clasat pe locul 5 să ia medalii, pentru că au fost foarte motivați și s-au pregătit bine”, ne-a mărturisit Gabriel Cărănescu, care s-a declarat mulțumit de rezultatele obținute. „Rezultatele au fost cum mă așteptam, au fost rezultate bune”, a declarat și Ilie Torcică.