26.02.2015 00:06

Omuț a fost interzis la stadion

Omuț a fost interzis la stadion
Galerie foto

❚ În această iarnă, Marcel Ghergu a încercat să-i găsească portarului un angajament la altă echipă, însă demersul a fost fără sorți de izbândă ❚ După ce pe 23 februarie a expirat termenul pentru transferuri în Liga a III-a, Omuț s-a întors la echipă, însă nu a fost primit chiar cu brațele deschise ❚ „Când am plecat de la stadion, a sunat-o pe magazioneră să îi zică faptul că nu mai am voie la vestiare sau la magazie”, ne-a declarat portarul Chindiei ❚ „Clubul Chindia a făcut multe pentru el în patru ani de zile. El ce a făcut pentru Chindia?”, a fost replica președintelui Marcel Ghergu

COSTIN MIHAI,

MĂDĂLIN RĂDUCU


La Chindia nu este deloc liniște și pace. Finalul perioadei de pregătire a scos la iveală un nou conflict între club și un jucător. Cu doar o săptămână și jumătate înainte de startul returului, Sebastian Omuț intră în prim plan și iese din lot. În această iarnă, Marcel Ghergu a încercat să-i găsească portarului un angajament la altă echipă, însă demersul a fost fără sorți de izbândă. Portarul a fost în probe la CS Ștefănești, însă nu a rămas la gruparea ilfoveană, apoi i s-a propus varianta Titu, pe care a refuzat-o din start.

Ghergu nu a comentat afirmațiile portarului

Conflictul dintre Omuț și Chindia a plecat de la faptul că goalkeeper-ul nu și-a mai primit salariile pe lunile decembrie și ianuarie. Din acest motiv, s-a adresat cu un memoriu către AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori). După ce pe 23 februarie a expirat termenul pentru transferuri în Liga a III-a, Omuț s-a întors la echipă, însă nu a fost primit chiar cu brațele deschise. Mai mult, portarul susține că a fost interzis la antrenamente și în zona vestiarelor. „Am fost azi (n.r. ieri) la antrenament și domnul președinte nu m-a lăsat să fac antrenamentul, dar nici să mă echipez de antrenament. Când am plecat de la stadion, a sunat-o pe magazioneră să îi zică faptul că nu mai am voie la vestiare sau la magazie”, ne-a declarat portarul Chindiei. De partea cealaltă, Marcel Ghergu a preferat o poziție mai precaută ca de obicei: „Nu vreau să comentez nimic pe acest subiect, ținând cont că suntem în litigiu cu jucătorul. Spun doar atât: clubul Chindia a făcut multe pentru el în patru ani de zile. El ce a făcut pentru Chindia?”. Sebastian Omuț nu a prins niciun minut în campionat, acolo unde în permanență a apărat Iosif Cristică, titular în tur. Între buturi, Chindia îl mai are ca variantă pe Claudiu Chiș. Clubul târgoviștean s-a mai lovit de o situație asemănătoare sezonul trecut. În locul portarului s-a aflat la momentul respectiv Răzvan Dobre, care și-a recuperat banii în urma mai multor memorii depuse la comisiile federale.