17.04.2015 00:20

Olimpicii la Religie, invitați la reședința mitropolitană

Olimpicii la Religie, invitați la reședința mitropolitană
Galerie foto

❚ Alături de dascălii lor, elevii din liceele și seminariile naționale, participanți zilele acestea la Olimpiada de Religie desfășurată la Târgoviște, sunt așteptați și la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană


La Catedrala Mitropolitană, a avut loc miercuri, 15 aprilie a.c., deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Religie pentru seminariile și liceele teologice, faza națională, care se desfășoară până pe 18 aprilie a.c. la Târgoviște. După săvârșirea slujbei de Te Deum, Pc. Ioan Stan, vicar administrativ eparhial, a dat citire mesajului ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviște.

Astăzi, profesorii și elevii din cadrul Olimpiadei vor participa la Sfânta Liturghie, ce va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon la Catderala Mitropolitană, după care îi va primi pe participanți la reședința eparhială. Sâmbătă, 18 aprilie, câștigătorii vor fi premiați de către Înaltpreasfinția Sa, în Amifiteatrul Liceului de Muzică și Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

În mesajul transmis de ÎPS Nifon participanților la acest concurs al elitelor naționale s-a subliniat faptul că „misiunea Bisericii are în vedere reafirmarea valorilor fundamentale ale credinței creștine, promovând mereu frumusețea și bogăția spiritualității ortodoxe. Educația promovează lumina cunoașterii, formează caractere și fundamentează certitudini, dăruindu-ne comuniunea cu tezaurul de valori al generațiilor de dinainte, al strămoșilor noștri”.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște