13.01.2023 00:13

OJFIR Dâmbovița sprijină tinerii fermieri din județ

OJFIR Dâmbovița sprijină tinerii fermieri din județ
Galerie foto

*Potrivit directorului executiv, Marin Olaru, în cadrul acestui program au fost create 1321 de exploatații în județ, pentru tot atâția fermieri tineri

 

Oficiul Județean de Plăți pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Dâmbovița, a implementat în ultimii ani mai multe programe pentru a crea exploatații agricole în județ. Acestea au fost accesat prin PNDR 2014 – 2020, la nivelul OJFIR Dâmbovița. Potrivit directorului executiv, Marin Olaru, în cadrul acestui program au fost create 1321 de exploatații în județ, pentru tot atâția fermieri tineri. Acesta spune că în cazul în care trei-patru exploatații din fiecare localitate reușesc să se dezvolte, atunci vor aduna mulți mici producători în jurul lor. Astfel, produsele agricole românești vor ajunge în cantitate mai mare în supermarketuri.

„În ultimii ani au fost luate multe măsuri pentru instalarea tinerilor fermieri, acestea fiind și măsurile care s-au bucurat de cel mai mare succes. Finanțarea din cadrul OJFIR Dâmbovița a creat oportunitatea înființării unui număr de 1321 de exploatații, pentru tot atâția tineri fermieri care s-au instalat pentru prima dată la conducerea unei exploatații. Vă pot spune din experiență proprie că foarte multe comunități, datorită acestui număr mare de proiecte, s-au dezvoltat în timp. Dacă trei - patru dintre ele se dezvoltă, adună în jurul lor foarte mulți mici producători. Atunci și marfa românească ar ajunge mai mult în supermarketuri” , a  declarat directorul OJFIR Dâmbovița, Marin Olaru.

 

 

Ștefan Khalil