31.01.2023 00:10

O victorie cât Sfinxul din Bucegi

O victorie cât Sfinxul din Bucegi
Galerie foto

După semieșecul cu FC Argeș, când Chindia alunecase pe marginea abisului, din care ieșise cu atâta trudă, a venit victoria cu Petrolul, care a restabilit, momentan, liniștea în sânul echipei. Cum etapele se desfășoară de vineri până luni, clasamentul se „odihnește” doar trei zile pe săptămână. Într-un asemenea moment, fără activitate seismică, găsim Chindia pe locul 10, cu 25 de puncte.

Cele trei „boabe” de aur, culese pe stadionul „Ilie Oană”, în calitate de echipă oaspete, sunt uriașe pentru dâmbovițeni. Artizanul succesului a fost, și de această dată, Toni Petrea. La pauză, când găzarii conduceau cu 1-0, prin golul lui Grozav, din penalty, intuitivul antrenor a efectuat o dublă schimbare, introducându-i pe Cooper și Vorobjovas, în locul lui Dinu și Achmatov. Noii intrați au creat golul egalizator, care a bulversat echipa gazdă.

Și, pentru că un punct ar fi fost prea puțin, curajosul Petrea a săltat hamurile. De această dată, Cooper, autorul golului egalizator, îl servește cu capul pe Popa, care înscrie cu un calm demn de Messi. Cumva, lucrurile au stat invers față de partida cu FC Argeș. Atunci, Chindia ar fi meritat victoria, acum, poate că un egal era mai plauzibil.

Nu contează cum câștigi, este un campionat mai aprig ca niciodată, rocadele se succes etapă de etapă. Uneori se urcă sau se coboară câte 3-4 locuri în clasament, așa cum s-a întâmplat acum cu Chindia. Se prefigurează și o rupere a ierarhiei, între locurile 5 și 6. Ultimul loc pentru grupa campionat, play-off, poate fi ocupat de orice echipă de la locul 13 în sus. Dar, la fel de adevărat este considerat faptul că de la locul 7 în jos, nicio echipă nu se poate considera scăpată de griji.

Acum, după ce Chindia a ieșit din zona emoțiilor, are o mare șansă să urce și mai sus, întrucât întâlnește vineri pe UTA. Eclipsa echipei arădene este vizibilă, dar și periculoasă. Totuși, stăpânirea de sine, pe care Chindia și-a recăpătat-o, ne îndreptățește să sperăm la o nouă victorie. În orice moment, trebuie avut în vedere un lucru foarte important, înjumătățirea punctelor.

Cu cât se acumulează mai mult acum, în sezonul regulat, cu atât jumătatea va fi mai consistentă. Și nu numai atât, ci și programul jocurilor din play-out o să fie mult mai avantajos. Cum am mai spus, Chindia este aproape de forma care a făcut-o invincibilă, după venirea magicianului Toni Petrea. În plus, a scăpat și de „stăpânele” SuperLigii, CFR, Farul, FCSB și Universitatea Craiova. Acum mărșăluiește doar în zona prielnică.

Desigur, pot apărea mereu momente grele, coborâșuri. Important e că există șanse reale ca echipa dâmbovițeană să termine în liniște acest sezon. Și apoi, fără optimism, mai ales când există temei pentru el, nu ar mai avea sens lupta în sine. Succes Chindia, în partida cu UTA!  

 

 

 

Vasile Neagu