14.03.2023 00:15

O ușoară creștere a infecțiilor Covid -19!

O ușoară creștere a infecțiilor Covid -19!
Galerie foto

*„Am ajuns, săptămâna trecută, într-o singură zi la șase pozitivi, a fost cel mai mare număr, dar pe weekend nu am avut pozitivi”

 

Săptămâna trecută, la Centrul de Testare de la SJUT s-a înregistrat o ușoară creștere a infecțiilor Covid -19, dar în weekend situația s-a stabilizat ! Dr. Margareta Zebreniuc, responsabila Centrelor de Evaluare și Testare de la Spitalul Județean de Urgență (SJUT) Târgoviște ne-a declarat ieri că infecția Covid nu a dispărut definitiv și că mai apare din când în când câte o răbufnire. Săptămâna trecută, la Centrul de Testare al SJUT, într-o singură zi au fost depistate șase persoane pozitive, care au fost întrumate către Centrul de Evaluare pentru determinarea factorilor de risc.

„Nu a dispărut încă infecția Covid... Oamenii se testează în continuare pentru Covid-19 atât la UPU, cât și la Centrul de Testare, dar eu am informațiile de  la Centrul de Testare. Am ajuns, săptămâna trecută, într-o singură zi  la șase pozitivi, a fost cel mai mare număr, dar pe weekend nu am avut pozitivi. Bineînțeles că de la Testare, cei depistați pozitiv  ajung foarte repede și în Centrul de Evaluare  care este chiar alături, unde a fost Centrul de Vaccinare inițial. La Centrul de Testare programul este de la 7.30 - 12.30, iar la Centrul de Evaluare de la 9.30 - 14.30. Deci COVID nu a dispărut, mai apare câte o zvâcnire... Varianta Omicron circulă în prezent, noi trimitem la secvențiere în fiecare săptămână la Institutul Cantacuzino, prin Direcția de Sănătate Publică, 1-2 cazuri tocmai pentru a se secvenția tulpina care circulă”, ne-a declarat ieri dr. Magareta Zebreniuc, responsabila Centrelor de  Evaluare și Testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu