08.02.2022 00:14

O surprinzătoare scriitoare transatlantică

O surprinzătoare scriitoare transatlantică
Galerie foto

Corespondent extern al „Jurnal de Dâmbovița”, cândva chiar talentat redactor în redacția acestui cotidian, Daniela Cupșe Apostoaei este de câțiva ani buni locuitoare a „țării frunzei de arțar” unde, cu celeritate, s-a impus drept o jurnalistă și scriitoare de succes. O dovadă grăitoare în acest sens este și faptul că, acum, o regăsim în caseta redacțională a prestigioasei publicații „Repere literare”, revistă, așa cum se recomandă în subtitlu, de cultură românească editată în marea metropolă Montreal.

Poetă cu har, iat-o acum pe Daniela Cupșe Apostoaei și în postura de dedicată scriitoare pentru copii. Argumentul forte este volumul bilingv de povestiri „Chopi and King Samovar / Chopi și Regele Samovar”, apărut sub auspiciile Tablo Pty Ltd, ilustrat sugestiv de Andreea Hozan. Cum autoarea este nu numai o scriitoare în deplină afirmare, ci și o mamă pentru care copiii săi constituie un univers al curiozității întru descoperirea lumii, de bună seamă că, pentru a răspunde și cu iubire maternă, și cu tact pedagogic empatic, a hotărât să spună povestea băiețelului ceșcuță Chopi din orașul Naharan din legendara țară a regelui samovar Takumi.

Și a spus-o cu farmec, cu multe momente de suspans, ținându-i pe cititorii de-o șchioapă, sunt sigur, cu sufletul la gură. Este o poveste în care binele învinge, spre bucuria micilor cititori, și în care povestitoarea a pus la bătaie o imaginație bogată și surprinzătoare. Și, spre lauda ei, povestea lui Chopi n-a spus-o într-o carte... virtuală, ci pe hârtia tipărită, autoarea înțelegând că numai dacă citești o carte, ai parte de tainele cunoașterii, mai ales dacă, fiind dedicată copiilor, este și înzestrată cu atractive desene colorate „la temă”. Și, iată că, din îndepărtatul tărâm al Canadei, colega noastră Daniela Cupșe Apostoaei, ne-a dat încă un eclatant semn al devenirii sale scriitoricești.

 

 

George Coandă