21.02.2023 00:13

O nouă organizație a pensionarilor se alătură Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița

O nouă organizație a pensionarilor se alătură Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița
Galerie foto

*„Prefectul a emis ordinul prin care asociația noastră face parte din Consiliul Consultativ al Persoanelor Vârstnice, din care mai fac parte și alte structuri”

 

Efective sporite la Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița de la nivelul CJD! Asociația Județeană a Pensionarilor „Dreptatea” Pucioasa Dâmbovița, condusă de Emil Pleșa, și-a intrat în drepturi și va participa de acum încolo la toate ședințele lunare de la nivelul Prefecturii Dâmbovița și al CJD, acolo unde reprezentanții organizațiilor de pensionari aduc în fața autorităților județene problemele cu care se confruntă această categorie socială. Noua organizație a pensionarilor din județul Dâmbovița a apărut, în urmă cu puțin timp, din necesitatea asigurării unei mai bune reprezentări a intereselor persoanelor vârstnice la nivel județean și național. 

„Asociația Județeană a Pensionarilor «Dreptatea» Pucioasa Dâmbovița are personalitate juridică din data de 5 decembrie 2022. După aceea demersurile au fost făcute de către Federația Unirea, din care facem parte, pentru ca organizația să fie reprezentată și la nivel local, județean, adică s-au transmis documentele către Prefectura Dâmbovița, iar prefectul a emis ordinul prin care asociația noastră face parte din Consiliul Consultativ al Persoanelor Vârstnice, din care mai fac parte și alte structuri. Vom participa lunar la ședințe... Noi avem o agendă, pentru că având reprezentare la nivel local și național, trebuie să rezolvăm problemele pensionarilor... Organizația noastră este apolitică dar deschisă colaborării cu toate forțele politice care vor să rezolve problemele spinoase și grele ale pensionarilor. Problema principală este nivelul de trai scăzut datorită pensiilor mici. Avem membrii din Pucioasa, Târgoviște, Titu, Găești, Șotânga, Vulcana Pndele, Vulcana Băi. Primii 25 de membrii au fost din Târgoviște”, ne-a declarat ieri președintele Asociației Județene a Pensionarilor „Dreptatea” Pucioasa Dâmbovița, Emil Pleșa.

De la acesta am aflat că ideea înființării acestei organizații a pornit încă din data de 11 octombrie 2022, când, potrivit liderului organizației, în toată țara se demonstra împotriva sărăciei la care s-a ajuns în rândul pensionarilor, iar Dâmbovița era singurul județ unde nu se manifesta...

 

 

Violeta Stanciu