24.06.2022 00:15

O localitate din Dâmbovița a intrat în scenariul Galben COVID-19

O localitate din Dâmbovița a intrat în scenariul Galben COVID-19
Galerie foto

*Este vorba despre localitatea Brănești,  al cărei indice a crescut uluitor în ultimele zile, ajungând la 1,94 *Totuși, în mai puțin de 57 de localități dâmbovițene, dintr-un total de 89, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni

 

Potrivit celei mai recente raportări, privind situația epidemiologică de la nivel județean, transmisă de Prefectura Dâmbovița, o localitate din județ a intrat în așa numitul scenariu de alertă Covid-19 (scenariul galben, incidență a cazurilor mai mare de 1,5 la mie). Este vorba despre localitatea Brănești,  al cărei indice a crescut uluitor în ultimele zile, ajungând la 1,94. Brănești e singura localitate  care are incidența peste 1 la mia de locuitori, în rest, toate localitățile din județ sunt sub acest prag.

La Târgoviște se înregistrează, în continuare, cele mai multe cazuri active de îmbolnăvire covid-19, respectiv 22. Totuși, în mai puțin de 57 de localități dâmbovițene, dintr-un total de 89, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni (raportat la ziua de 23 iunie).

De asemenea, la nivel județean, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 14. Nici un pacient nu este internat la ATI. În Vestul Europei, cazurile de coronavirus au început iar să se înmulțească. Totuși, singura veste bună ar fi faptul că  în cele mai multe dintre situații este vorba despre simptome ușoare.

 

 

Ștefan Khalil