22.03.2023 00:18

O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană

O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană
Galerie foto

La Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, în perioada următoare, este pregătită o gamă vastă de activități specifice perioadei. Potrivit directorului Serviciului Relații cu Publicul, Alexandru Ștefănescu, din cadrul Bibliotecii Județene, și în acest an, sunt pregătite evenimente în săptămâna „Școala altfel”, dedicate celor mai mici utilizatori, dar și elevilor mari de liceu.

De asemenea, potrivit conducerii Bibliotecii Județene, multe activități care se vor desfășura în acest an sunt inițiative ale elevilor de liceu. Câteva dintre ele sunt „Clubul de lectură” sau „Clubul de debate”. Totodată, pentru vizitatorii mari și mici vor fi organizate vizite ghidate și vor fi vizionate filme documentar.

O altă noutate din acest an este „Săptămâna verde”, care este la prima ediție. Aceasta va fi stabilită la alegere de fiecare unitate de învățământ, pe durata a cinci zile, în intervalul 27 februarie – 16 iunie 2023. Reprezentanții Bibliotecii Județene au transmis că au fost pregătite câteva evenimente și pentru săptămâna verde, dar cadrele didactice nu sunt încă atât de deschise pentru activitățile dedicate noului program.

Vor continua și activitățile de tradiție ale Bibliotecii Județene, cum ar fi lansări de carte, „Seara de carte”  și vor urma activitățile și atelierele din perioada sărbătorilor Pascale. La finalul lunii aprilie va avea loc și „Ziua bibliotecarului din România”.

 

 

 

Ștefan Khalil