19.07.2022 00:11

O datorie de onoare

O datorie de onoare
Galerie foto

O pasiune căreia i-am acordat mai bine de jumătate din viață, gazetăria sportivă rămâne dragă sufletului meu. Tare m-a bucurat și mult m-a onorat generozitatea domnului Ștefan (Fănel), fiul regretatului cronicar sportiv Mișu Avanu, care mi-a dăruit inestimabile colecții, lăsate moștenire de reputatul său părinte, declarat Cetățean de Onoare al Municipiului Târgoviște, post-mortem.

La rândul meu, le voi dona celor care își vor asuma inițiativa realizării unui muzeu al sportului târgoviștean sau, de ce nu, al clubului Chindia. Marele cronicar sportiv Mihai Dumitru (Mișu) Avanu a lăsat scris, cu litere de suflet, și un motto emoționant. „Aici e viața noastră, a foștilor sportivi ce am iubit sportul: fotbalul, ca pe noi înșine. Nu le despărțiți niciodată. E rugămintea unui om ce a slujit sportul o viață. Nu risipiți munca unui om, MIȘU AVANU”.

Acum e de datoria noastră, a celor care iubim sportul târgoviștean, dar și presa sportivă, să îndeplinim dorința unuia dintre cei mai importanți cronicari pe care i-a dat această urbe și să menținem vie făclia istoriei fotbalistice din Cetate.

Între timp, Chindia Târgoviște a debutat într-un nou sezon la nivelul Ligii 1, al patrulea consecutiv și al zecelea în total. Ar mai fi o dorință, mare dorință, ca echipa noastră fanion să revină acasă, pe stadionul care a găzduit multe meciuri memorabile și pe care au evoluat fotbaliști legandari ai urbei, dar și ai fotbalului românesc. Sau de unde au transmis cronici și reportaje jurnaliști de mare, mare valoare, cum a fost și regretatul Mișu Avanu.

 

 

Costin Mihai