15.09.2022 00:15

O clădire veche din Târgoviște va fi reabilitată

O clădire veche din Târgoviște va fi reabilitată
Galerie foto

*Imobilul va fi introdus în sistemul de asistență socială, prin „Amenajarea unui centru social integrat pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social”

 

Ștefan Khalil


Clădirea aflată la intersecția străzii Petru Cercel, cu bulevardul I.C Brătianu, va fi reabilitată prin fonduri europene. Astfel, acest imobil va fi introdus în sistemul de asistență socială, prin „Amenajarea unui centru social integrat pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social”.

Valoarea investiției este de peste 4.000.000 lei, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 9 - "Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1. – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC)". În acest fel, o clădire acum neutilizată, rămasă în conservare din 2008, va beneficia de o investiție substanțiala și va căpăta o destinație concretă, adaptată necesităților de asistență socială din municipiul Târgoviște!

Mai multe clădiri vechi din Târgoviște, care se află în proprietatea administrației publice locale urmează să fie supuse unui amplu proiect de reabilitare și modernizare. În continuare, lumea se întreabă ce se va întâmpla cu imobilul fostei Secții de Boli Infecțioase aflat în zona centrală a orașului, care pe zi ce trece, se degradează tot mai mult. În acest moment, autoritățile locale nu au cum să salveze fosta unitate spitalicească, deoarece nu se află în proprietatea Primăriei.