05.01.2022 00:15

Numărul solicitărilor de teste COVID s-a dublat față de luna trecută!

Numărul solicitărilor de teste COVID s-a dublat față de luna trecută!
Galerie foto

*Toate valurile de infectări au debutat cu o creștere mică a numărului de recoltări pentru COVID, de această dată însă, este sesizată o creștere bruscă a solicitărilor

 

Ștefan Khalil


Semnal de alarmă tras de SAJ Dâmbovița, cererile de teste COVID au crescut în ultimele zile! Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, tot mai mulți dâmbovițeni solicită să se testeze. Dacă la jumătatea lunii decembrie, media testărilor în Dâmbovița era de 10 pe zi, acum aceasta a urcat la 17-18.

Toate valurile de infectări au debutat cu o creștere mică a numărului de recoltări pentru COVID, de această dată însă, este sesizată o creștere bruscă a solicitărilor. O altă problemă este că cei mai mulți dintre cei care cer să fie testați nu sunt vaccinați. Managerul Mihail Gheorghe a vorbit despre această situație și despre posibilitatea de a ne afla în pragul temutului valului cinci de coronavirus.

„Într-adevăr, avem o creștere a solicitărilor de teste COVID în județul nostru. Dacă aș face o comparație cu săptămâna 13 – 20 decembrie, când media de testări era de 10-11 testări pe zi. Ei bine, în ultima săptămână vă pot confirma că media este undeva la 17-18 testări. Tot este puțin, evident, față de cea am avut în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, când nu mai făceam față cu numărul de solicitări, dar se poate observa o ușoară creștere. Toate valurile au debutat așa, cu o creștere mică a numărului de testări, după care a urmat și creșterea numărului de îmbolnăviri”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.