17.04.2019 00:10

Nucet rămâne un bazin important de talente

Nucet rămâne un bazin important de talente
Galerie foto

❚ De la Nucet au plecat de-a lungul timpului fotbaliști importanți și se pare că în comuna dâmbovițeană încă se lucrează bine, dovadă că din spate vin nume interesante ❚ „Fotbalistul este în principal om și dacă formezi omul, formezi și fotbalistul, iar dacă un club vine să transfere un jucător se uită la ce știe, ce poate și ce caracter are”, a spus directorul Constantin Gherghe ❚ „Selecția o facem din județ, avem un loc și la Călărași de unde aducem jucători, an de an vin unii după alții, sunt copii cu posibilități materiale mici. Noi nu luăm taxă și pregătim jucători din toate zonele”, a completat Doru Gherghe ❚ „Ar fi normal ca cei mai buni sportivi să meargă la Chindia, putem oricând să punem pe hârtie acest parteneriat”, a mai transmis conducătorul Liceului Tehnologic Nucet

 

COSMIN SAVA

 


 

Finalul săptămânii trecute a oferit un derby interesant la nivelul Juniorilor B, între Grup Școlar Agricol Nucet și Chindia Târgoviște. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei din Nucet, 2-0, grație dublei semnate de Sorin Vlad. De la Nucet au plecat de-a lungul timpului fotbali ști importanți și se pare că în comuna dâmbovițeană încă se lucrează bine, dovadă că din spate vin nume interesante. Directorul Liceului Tehnologic Nucet, Constantin Gherghe, a fost invitat la ultima ediție a emisiunii Sport Show, pe Columna TV, unde a discutat despre obiectivele grupului pe care îl conduce, despre o posibilă colaborare cu Chindia Târgoviște, dar a venit și cu lămuriri în privința Centrului de Excelență care ar fi trebuit să apară la Nucet în urmă cu câțiva ani.

„Obiectivul meu nu e să fac sport de echipă”

„La meciul de sâmbătă mi-au lipsit cinci jucători, care sunt dați la București, dar dacă îi aveam pe acești jucători, puteam să zic că formez și fac sport de echipă. Obiectivul meu nu e să fac sport de echipă, acum i-am dat pe acei jucători și au venit alții care se șlefuiesc pentru a deveni jucători profesioniști, acesta este rolul acestei școli. Selecția o facem din județ, avem un loc și la Călărași de unde aducem jucători, an de an vin unii după alții, sunt copii cu posibilități materiale mici. Noi nu luăm taxă și pregătim jucători din toate zonele. Fotbalistul este în principal om și dacă formezi omul, formezi și fotbalistul, iar dacă un club vine să transfere un jucător, se uită la ce știe, ce poate și ce caracter are. Nu-l interesează în ce echipă a jucat. Noi suntem într-o zonă rurală, majoritatea copiilor sunt din rural. Eu am avut un copil pe care l-am transferat la București, la mine a stat șase ani, iar după două meciuri în București a ajuns la lotul național, joacă la Rapid. Am spus că valoarea unui grup de juniori vine din numărul sportivilor care fac pasul către performanță, acesta este principiul Federației și al nostru”, a transmis Gherghe.

„Putem face un parteneriat cu Chindia”

„A fost o tentativă de a intra în colaborare cu Chindia, a existat un protocol, dar am impresia că nici eu, nici domnul Ghergu nu am mai insistat. Ar fi normal ca cei mai buni sportivi să meargă la Chindia, putem oricând să punem pe hârtie acest parteneriat. Domnul președinte e ocupat cu meciurile, cred că am și acum în calculator acel protocol. Ideea cu Centrele de Excelență a fost a domnului președinte de la FRF, pentru că avem bază și aduceam jucători prin criteriile de selecție ale federației. Am fost la discuții cu Consiliul Județean Dâmbovița, cei de acolo au zis că da, dar am înțeles că nu era o chestie legală din punct de vedere juridic și federația a transmis că nu mai facem”, a mai spus directorul Liceului Tehnologic Nucet.