15.10.2019 00:18

Nu se vor tăia pensiile și salariile, ci... posturile

Nu se vor tăia pensiile și salariile, ci... posturile
Galerie foto

❚ „Pensiile și salariile nu vor fi tăiate, nu se va atinge nimeni de oamenii care lucrează în aparatul de stat” ❚ „Va urma, într-adevăr, un audit, va urma o reformare a ministerelor, este nevoie pentru că România are o administrație mult prea stufoasă”

 

VIOLETA STANCIU


Succesul moțiunii de cenzură în condițiile și în perspectiva alegerilor prezidențiale! Aceasta a fost tema conferinței de presă de ieri de la PNL Târgoviște, care a fost susținută de președintele formațiunii, Aurelian Cotinescu, alături de care s-a aflat și prim-vicepreședintele PNL Târgoviște, Dragoș Paraschiv. Fericiți că au reușit, în sfârșit, să dea jos un guvern social democrat, liberalii își savurează victoria și susțin totodată că pensiile și salariile nu vor fi tăiate și că nu se va atinge nimeni de oamenii care lucrează în aparatul de stat. Cu toate acestea, liberalii spun că România are o administrație mult prea stufoasă, motiv pentru care reformarea ministerelor este iminentă, iar aceasta va veni „la pachet” cu un audit al administrației publice locale și centrale... Cu alte cuvinte, nu vor fi tăiate pensiile și salariile, ci.. direct posturile! „Președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că dorește să instaleze într-un timp foarte scurt un guvern. Nu este cel mai favorabil moment, dar trebuie să reinstaurăm, noi, PNL, partidele de opoziție trebuie să reinstaurăm un guvern în care meritocrația și calitatea să fie primordiale. Nu vom tăia pensii și salarii și știți bine că în ultima săptămână președintele a repetat de foarte multe ori, liderul PNL, Ludovic Orban, a repetat de foarte multe ori că pensiile și salariile nu vor fi tăiate, nu se va atinge nimeni de oamenii care lucrează în aparatul de stat. Va urma într-adevăr un audit, va urma o reformare a ministerelor, este nevoie pentru că România are o administrație mult prea stufoasă”, a declarat ieri Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.

„Dacă mergem în continuare pe împrumuturi externe ca să plătim pensii și salarii, avem o problemă”

Că pensiile și salariile nu vor fi tăiate este clar, dar oare acestea vor mai crește anul viitor, conform legilor adoptate de social democrați? La această întrebare, Aurelian Cotinescu a avut următorul răspuns. „Cu siguranță trebuie urmărit acest aspect, dar trebuie înțeles un lucru, dacă mergem în continuare pe împrumuturi externe ca să plătim pensii și salarii avem o problemă. Pe de altă parte, trebuie crescută forța economică a țării, investit în punctele vitale ale economiei astfel încât să producem plusvaloare, să aducem bani în plus la bugetul de stat. Cu acești bani de la bugetul de stat, programul acela promis de PSD, de mărire a pensiilor, trebuie aplicat, așa este corect. El va trebui urmărit și aplicat”, a punctat Aurelian Cotinescu.