20.05.2015 00:12

Nu s-a găsit investitor pentru îmbutelierea apei plate

Nu s-a găsit investitor pentru îmbutelierea apei plate
Galerie foto

❚ Una dintre fântâni se află chiar în centrul satului Produlești, lângă primărie, fiind și un punct de atracție pentru cei care tranzitează localitatea ❚ Autoritățile locale au încercat să găsească un investitor care să dezvolte o afacere de îmbuteliere a apei plate, dar din păcate, această idee nu s-a putut materializa până acum

VIOLETA STANCIU


 

Apă plată la cișmea! Comuna Produlești dispune de cinci astfel de fântâni forate la mare adâncime cu apă de calitate foarte bună. Analizele efectuate arată că se îndeplinesc proprietățile unei ape plate. Una dintre fântâni se află chiar în centrul satului Produlești, lângă primărie, fiind totodată și un punct de atracție pentru cei care tranzitează localitatea.

Autoritățile locale au încercat să găsească un investitor care să dezvolte o afacere de îmbuteliere a apei plate, dar din păcate, această idee nu s-a putut materializa, cel puțin până în momentul de față.

„Avem 5 cișmele de mare adâncime. Una este cea din centrul satului, care este forată la 200 metri adâncime și este pe presiune proprie. La analize a rezultat 96% ca fiind apă plată, fără duritate. Am încercat să-i punem un robinet, dar izvorul se nisipează și se blochează. Oricum au fost cazuri când oamenii i-au mai obturat debitul și nu mai are puterea pe care o avea cu ani în urmă. Au existat și câteva inițiative de îmbuteliere a apei, dar au eșuat”, a precizat George Georgescu, primarul interimar al comunei Produlești.