16.03.2023 00:11

Nu repetați greșelile din trecut!

Nu repetați greșelile din trecut!
Galerie foto

Chindia Târgoviște a impresionat în startul mandatului lui Toni Petrea pe banca tehnică. Fostul antrenor de la FCSB a reușit să schimbe complet un grup de jucători care, sub comanda lui Adrian Mihalcea, părea condamnat la retrogradare. Sub comanda lui Petrea, fotbaliștii Chindiei au început să practice un fotbal plăcut, au obținut rezultate importante, iar la un moment dat formația târgovișteană părea chiar să aibă șanse la un loc de play-off, după cum au transmis mai mulți specialiști.

Lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă, jocul echipei dâmbovițene nu mai este la același nivel, element care se reflectă și în rezultatele Chindiei, fără victorie în ultimele șase etape. Formația târgovișteană începe play-out-ul de pe o poziție dificilă, fiind la egalitate de puncte, 16, cu AFC Hermannstadt, echipă care ocupă primul loc de baraj. Situația este mai complicată decât în stagiunea precedentă, pentru că avem parte de un clasament comprimat, iar diferența de la primul loc până la ultimul este una foarte mică.

Chindia trebuie să trateze cu maximă seriozitate și concentrare partidele care urmează, pentru a evita emoțiile din stagiunea precedentă. Cheia este la jucători, ei trebuie să pună în practică ceea ce se lucrează la antrenamente și să obțină rezultate pozitive, dar pentru acest lucru trebuie să își schimbe atitudinea din ultima perioadă, lucru remarcat atât de antrenorul Toni Petrea, cât și de suporterii echipei.

Condițiile nu sunt ideale, este foarte greu să joci toate meciurile în deplasare, iar din informațiile prezentate de presa centrală, se pare că ar exista și ceva restanțe salariale, însă jucătorii trebuie să își respecte meseria și să câștige puncte, în primul rând pentru ei. Chindia e obligată să își revină rapid, să câștige primul joc din play-out, cu FC Botoșani, pentru a întrerupe seria jocurilor fără victorie. Formația târgovișteană trebuie să adune puncte, să se depărteze de zona roșie a clasamentului, pentru că situația este una complicată.

Sunt convins că dacă joacă la capacitate maximă, Chindia nu va avea emoții în privința retrogradării, dar e nevoie ca jucătorii să dea totul pe teren. Nu sunt foarte multe meciuri de disputat în această fază a competiției, astfel că fiecare punct pus în joc este extrem de important. Chindia trebuie să se salveze direct de la retrogradare, pentru că experiența din sezonul trecut a demonstrat cât de greu este un baraj de menținere în prima ligă.

 

 

 

Cosmin Sava