11.05.2022 00:20

Nu-l mai văd pe Săndoi la Chindia

Nu-l mai văd pe Săndoi la Chindia
Galerie foto

Presa centrală, și nume importante, au prezentat două subiecte care mi-au atras atenția, dar nu m-au convins prin veridicitatea informației. Spre exemplu, mi-e greu să cred că Federația Română de Fotbal îi va permite Stelei să susțină barajul de promovare în Liga 1, câtă vreme aparține Ministerului Apărării și nu este un club de drept privat, așa cum prevede Legea Sportului.

Nu a făcut-o cu alte cluburi, în alți ani, de ce ar și-ar schimba acum decizia? Mai degrabă, CSA Steaua București ar trebui să se reorganizeze juridic, rapid, pentru a avea drept de promovare, cel puțin din sezonul următor. Eu văd un baraj al Chindiei cu Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia, adversari abordabili, dar nu de subestimat. Apoi, a apărut informația că Emil Săndoi și-a prelungit în mod oficial înțelegerea contractuală cu Chindia, pentru încă un sezon, chiar dacă propunerea ar fi vizat două sezoane. Ei bine, nici pe asta n-o cred.

În primul rând că știrea nu se confirmă. Apoi, eu nu-l văd pe Marcel Ghergu să-i propună antrenorului o prelungire a colaborării. Cu Nicu Croitoru sau Viorel Moldovan a rupt-o din mai puțin. Sincer, m-aș fi așteptat ca președintele să-l miște pe Săndoi după primele jocuri din play-out. Omul are un caracter frumos, e educat și serios, însă nu mai are rezultate.

Practic, nu-i prea mai iese nimic. Cel puțin la schimbări, e dator vândut. Să nu mai spun că nu a luat nici măcar un punct din duelurile decisive cu Mioveni și Dinamo. Cred că era suficient ca echipa să scape de baraj. În play-out, până și Gaz Metan Mediaș are mai multe goluri marcate decât Chindia, o echipă de copii. Am tot respectul pentru Emil Săndoi ca om, chiar și ca antrenor, însă nu-l mai văd din vară la Chindia. Și nici pe alții. 

 

 

Costin Mihai