01.08.2022 00:15

"Noua uniformă de Poliție este un dezastru, este de râsul curcilor!"

*,,Suntem în discuții cu ministerul să ne prezinte și nouă ce uniforme au făcut și care este costul real pentru că se pare că este foarte mare față de ceea ce se oferă, mă refer la calitate și la modul cum este croită”, a declarat liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.

 

Violeta Stanciu


Uniforma, un nou motiv de scandal în Poliția Română! Polițiștii nu sunt mulțumiți de noua uniformă care a fost pregătită de Ministerul de Interne pentru echiparea celor care trebuie să se ocupe de apărarea liniștii și ordinii publice! Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan semnalează că noua uniformă lasă mult de dorit la capitolul calitate și este foarte incomodă în condițiile în care costul ei este destul de piperat.    

,,Cu mare greutate am reușit să-i determinăm pe cei din Ministerul de Interne să amâne tăierea normei de echipamemt, acea sumă de 260 de lei care se acorda lunar în condițiile în care polițiștii nu mai au nici echipament vechi, nici echipament nou. Cei care au probleme cu echipamentul vor trebui să-și cumpere ei singuri. Ne aflăm în pragul unui nou scandal și mă refer la noua uniformă, care este un dezastru, este de râsul curcilor! Este mai bună cea care o găsești  acum în comerț. Noua uniformă este foarte prost croită. Nouă, organizațiilor sindicale, nu ni s-a prezentat noua uniformă, au început să echipeze cu ea promoțiile, dar se pare că nu au primit uniforma  completă. Uniforma pe care trebuie s-o poarte polițistul pe stradă, o s-o vedeți, este un dezastru, a fost primită cu multe discuții și foarte multe nemulțumiri. Pe lângă faptul că este și prost calitativ... materialul. Credeam că va fi o uniformă modernă, dar nu este...  și s-au cheltuit o grămadă de bani pentru ea... Nu știm dacă se mai poate face ceva la momentul actual, dacă se poate interveni  la fabricile care au contracte, să se îmbunătățească ceva. Discuții au apărut și în spațiul public de la organizațiile profesionale și sindicale ale polițiștilor. Suntem în discuții cu ministerul să ne prezinte și nouă ce uniforme au făcut și care este costul real pentru că se pare că este foarte mare față de ceea ce se oferă, mă refer la calitate și la modul cum este croită. Și bocancii de vară sunt de o calitate îndoilenică, nu știu dacă vor fi comozi. Așteptăm să vedem ce vor spune colegii când vor fi mai mulți echipați cu această nouă uniformă, pentru că deja elevii care vin din școală au început să se plângă că nu este ceea ce și-au dorit. Din octombrie nu se vor mai da banii pe echipament, se va da noua uniformă’’, a declarat liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.