03.12.2019 00:25

Noile proiecte de modernizare a Târgoviștei

Noile proiecte de modernizare a Târgoviștei
Galerie foto

❚ Cu privire la modernizarea Parcului Mitropoliei, „urmează să decidem împreună cu constructorul care va fi modalitatea de abordare a lucrărilor, având în vedere că începe sezonul rece”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan ❚ Edilul Târgoviștei a venit cu noi detalii și despre modernizarea transportului public în comun din municipiu, având în vedere că proiectul a trecut de evaluarea tehnică, financiară și a intrat în faza de precontractare, care este ultima etapă înaintea contractului de finanțare

 

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că săptămâna aceasta va fi dat ordinul de începere al lucrărilor de la Parcul Mitropoliei din municipiul Târgoviște! Potrivit acestuia, a fost semnat contractul de execuție lucrări și se așteaptă depunerea garanției. „Urmează să decidem împreună cu constructorul care va fi modalitatea de abordare a lucrărilor, având în vedere că începe sezonul rece”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan. Odată cu modernizarea Parcului Mitropoliei, în această zonă se vor planta în jur de 500 de arbori și arbuști. De altfel, municipalitatea târgovișteană are în plan același lucru și pentru Parcul de la UM Gară și pentru cel care va fi realizat lângă Complexul Turistic de Natație, unde vor fi plantați arbori și arbuști. Transportul public în comun, undă verde Primarul Daniel Cristian Stan a venit cu noi detalii și despre modernizarea transportului public în comun din municipiul Târgoviște! Potrivit edilului, zilele trecute, Primăria Târgoviște a primit de la Ministerul Dezvoltării adresa prin care proiectul privind modernizarea transportului public din municipiul Târgoviștea trecut de evaluarea tehnică și financiară și a intrat în faza de precontractare, care este ultima etapă înaintea contractului de finanțare.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 25 de milioane de euro

.„Pe acest calendar pe care suntem în momentul de față, vom fi în măsură de a semna foarte repede contractul de livrare al celor 28 de autobuze, licitație încheiată, autobuze Mercedes-Benz Citarohybrid, urmând ca undeva în luna aprilie să avem primul lot de autobuze în municipiul Târgoviște. Marcăm prima etapă de modernizare temeinică, substanțială a sistemului de transport public din municipiul Târgoviște. Bineînțeles, această etapă va continua cu construirea unui depou, a trei stații de capăt, cu reabilitarea Bulevardului Mircea cel Bătrân, a Bulevardului Regele Carol I, a străzii Gării, a pasajului de lângă Pavcom, cu reabilitarea stațiilor de traseu și cu multe alte investiții care intră în aceste 25 de milioane de euro și care vor transforma orașul în care noi trăim”, a mai precizat primarul Daniel Cristian Stan.