10.01.2023 00:18

Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?

Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?
Galerie foto

*„Ne înțelegem pe lucrurile mari, dar trebuie să reținem că fiecare dintre noi vrea să câștige campionatul” *„Avem noroc cu echilibrul lui Nicolae Ciucă și cu faptul că a reușit să găsească o soluție de mijloc ca să iasă lucrurile bine în țară”

 

Premierul Nicolae Ciucă pare să fie ,,liantul’’ alianței de guvernare PSD-PNL! O spune, cu subiect și predicat, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran care susține că numai echilibrul premierului a permis  menținerea acestei alianțe dintre liberali și social democrați. În opinia lui Guran, generalul a  găsit mereu   soluția de mijloc astfel încât lucrurile să iasă bine în țară, pentru că sunt divergențe mari de opinie între PSD și PNL, partide cu doctrine total diferite. Una dintre acestea a fost impozitarea contractelor partime la normă întreagă, idee pe care Virgil Guran o consideră greșită.  

„Apropo de guvernare: mulți ne critică, dar să știți că a fost absolut necesar echilibrul lui Ciucă. Poate că și noi ne-am dori, liberalii, să fim un pic mai răi cu PSD –ul, așa cum sunt și ei, la nivel național, cu noi, dar în postura de premier Nicolae Ciucă trebuia să fie echilibrat pentru că altfel, vă spun, că ne băteam de multe ori între noi, pe acolo, pe la național. Noi suntem realiști... Ne înțelegem pe lucrurile mari, dar trebuie să reținem că fiecare dintre noi vrea să câștige campionatul. Nu poți să câștigi campionatul lăsându-l pe celălalt să te călărească cum vrea. Deci nici noi, nici PSD-ul nu ne lăsăm călcați în picioare. Avem noroc cu echilibrul lui Nicolae Ciucă și cu faptul că a reușit să găsească o soluție de mijloc ca  să iasă lucrurile bine în țară. La câte probleme sunt în țară s-a găsit câte o cale la fiecare, mai greu, mai potignindu-ne. De exemplu, o neînțelegere majoră între PNL și PSD a fost pe impozitarea contractelor part-time. Am avut mari discuții cu PSD și pentru că fiecare a trebuit să cedeze câte ceva, s-a mers pe varianta PSD. Am cerut datele la Finanțe să vedem cât se încasează în plus pentru că la partime s-a trecut la impozitare completă. pentru un salariu minim. Au fost 80.000.000 lei, adică o nimica toată la nivel național, dar în schimb au dispărut peste 100.000 de contracte partime. Deci statul nu a încasat în plus și se dovedește că măsura nu a fost foarte corectă”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Violeta Stanciu