27.02.2015 16:38

Nesic fuge de răspundere

Nesic fuge de răspundere
Galerie foto

❚ Prima și singura întrebare pentru Nesic a fost una firească, referindu-se la această serie negativă și cum o explică

MĂDĂLIN RĂDUCU


Voleibalistele de la CSM Târgoviște trec printr-unul din cele mai grele momente din acest sezon. Eliminate din Cupa României de Dinamo București și cu două înfrângeri consecutive în campionat, formația pregătită de Dragan Nesic se află pe locul 4 în ierarhie, ultimul care asigură prezența în play-off.

Filosofia lui Nesic

Miercuri seara, CSM-ul a pierdut al doilea joc consecutiv în campionat și al treilea cedat cu 3-0. După meci, i-am solicitat antrenorului sârb câteva reacții. Prima întrebare a fost una firească, referindu- se la această serie negativă și cum o explică. Răspunsul primit ne-a uluit: „În trei luni, pot să spun că CSM Târgoviște nu a pierdut niciun joc. Această întrebare este retorică din partea dumneavoastră. Vreau aceeași abordare și când câștigăm, și când pierdem. Am pierdut două jocuri, într-adevăr, dar trei luni de zile nu am pierdut deloc”.

Replica antrenorului sârb este cât se poate de interesantă, în contextul în care, în materialul apărut luni în ziarul nostru referitor la înfrângerea echipei târgoviștene de la Craiova, s-a precizat faptul că CSM Târgoviște a avut o serie de șapte meciuri consecutive. Între acestea, Municipalul le-a învins acasă pe CSM București (3-1) și CSV Alba-Blaj (3-0). Așa cum am spus și atunci, seria pozitivă a fost întreruptă de meciul tur din Cupă cu Dinamo (0- 3), precum și cel din campionat din Oltenia, cu Craiova (2-3).

Program facil pentru ultima poziție de play-off

Pentru Municipal, este aproape imposibil să mai spere la locul 3, ocupat acum de CSV Alba-Blaj, aflată la o distanță de patru puncte. O astfel de poziție ar fi asigurat clubului dâmbovițean un duel mai facil în semifinalele campionatului, cu locul secund, pe care va termina cel mai probabil CSM Bucure ști. De pe 4, târgoviștencele ar urma să întâlnească Știința Bacău, nimeni alta decât campioana en-titre. Dinamo se află pe 5, la patru lungimi distanță în spatele CSM-ului târgoviștean. Până la finalul sezonului regulat, trupa lui Dragan Nesic mai are de jucat trei meciuri: în deplasare cu Penicilina Iași, acasă cu Dinamo București și afară cu CSM Lugoj.