14.10.2014 00:16

Nereguli cu toptanul în transportul de mărfuri și persoane

❚ Acțiunea polițiștilor dâmbovițeni a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul IGPR și face parte din Planul de Operațiuni al Organizațiilor Polițiilor Rutiere din Europa

V.V.


 

În săptămâna 6–12 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat acțiunea „Truck&Bus”, pentru verificarea legalității transportului public de mărfuri și persoane, în conformitate cu Planul de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Acțiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane. În cadrul acțiunilor, polițiștii dâmbovițeni au verificat 733 de autovehicule cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 53 pentru nefolosirea centurii de siguranță. 4 conducători auto au fost sancționați pentru depășirea masei maxime autorizate a vehiculului ori a numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

De asemenea, au fost depistate în trafic două autovehicule care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic. 14 șoferi au fost amendați pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă.