31.07.2014 00:17

Nemulțumiri dâmbovițene la Legea tichetelor de vacanță

Nemulțumiri dâmbovițene la Legea tichetelor de vacanță
Galerie foto

❚ Vicepreședintele CNS „Cartel Alfa” Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, acuză că în Legea 94 există articole neconstituționale care discriminează sau încalcă principiul concurenței ❚ Problemele identificate se referă la emiterea numai on-line a acestor tichete, în condițiile în care un milion de persoane nu au acces la mijloacele moderne de comunicare, și la faptul că Autoritatea Națională de Turism va avea monopol la emiterea și controlul tichetelor

VIRGIL VOINESCU


 

Sindicatele dâmbovițene, afiliate CNS „Cartel Alfa”, anticipează probleme în legătură cu acordarea tichetelor de vacanță anunțate de guvern ca posibil de implementat începând de anul viitor.

În consecință, structurile sindicale s-au adresat instituției Avocatul Poporului pentru reglementarea prevederilor din Legea 94/2014 care modifică și completează Ordonanța 8/2009 ce se referă la acordarea tichetelor de masă.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Potrivit sindicatelor, în Legea 94 există articole neconstituționale care discriminează sau restrâng unele drepturi.

De exemplu, „prin faptul că se pot emite numai on-line limitează posibilitățile celor care nu au acces la aceste mijloace. Sunt peste un milion de persoane care nu au posibilitatea efectivă să se conecteze la sistemele moderne, în special în mediul rural. Aici se creează o discriminare”, consideră vicepreședintele CNS „Cartel Alfa” Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu.

Totodată, Autoritatea Națională de Turism (ANT) va avea monopol. „Adică, pe românește, ea centrează, ea dă cu capul!”, mai exact ANT emite tichetele, ANT controlează, deci elimină sistemul concurențial - acuză Nicolae Dragodănescu, avertizând că „se încalcă două principii fundamentale – libera circulație a serviciilor și principiul nediscriminării”. Sindicaliștii au cerut Curții Constituționale să se sesizeze pentru ca legiuitorul să rezolve aceste probleme înainte ca legea să producă efectele.

„În ansamblu nu este o lege rea, dar a impune ANT ca unică entitate de stat care să și emită și să controleze nu este corect”, a încheiat Nicolae Dragodănescu.