19.01.2022 00:10

Neguț, un exemplu de urmat

Neguț, un exemplu de urmat
Galerie foto

La începutul acestei săptămâni, presa centrală a oferit o informație bombă, CFR Cluj fiind pregătită să trimită doi jucători la Târgoviște, în schimbul lui Cristi Neguț. Ani la rând, în liga secundă, formația dâmbovițeană a luptat pentru promovare, iar unul dintre oamenii de bază ai proiectului Chindia Târgoviște a fost tocmai Neguț. Acesta este printre puținii jucători care au rămas în lotul echipei și în prima ligă, dar mai important este faptul că a avut evoluții apreciate.

Efortul depus în fiecare partidă, modul în care se luptă pentru fiecare minge, dar și execuțiile pe care le are în anumite momente l-au adus în atenția echipelor importante din campionat. Neguț tratează fotbalul serios, nu a apărut în scandaluri, are o atitudine potrivită pe teren, iar pe lângă aprecierea fanilor, se bucură acum și de atenție din partea celor mai importante echipe din Liga 1. Aceasta este încă o dovadă că fotbalul te răsplătește, dacă îi oferi totul și muncești pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Faptul că formația târgovișteană oferă un jucător, care atrage atenția unei echipe ce evoluează de ani buni în cupele europene, este un motiv de mândrie, iar tinerii fotbaliști ar trebui să conștientizeze că pot avea șanse să se remarce la Chindia, care devine încet, dar sigur, una dintre echipele stabile ale primei ligi. Dacă un antrenor precum Dan Petrescu își dorește să-l aibă sub comanda sa pe Cristi Neguț, înseamnă că fotbalistul dâmbovițean dispune de reale calități și că poate face pasul către o echipă cu obiective mari.

Chiar dacă mutarea ar reprezenta un salt important pentru jucătorul dâmbovițean și din punct de vedere financiar, nu despre asta este vorba în mod special. Consider că sunt alte lucruri ce ar trebui să atragă atenția, iar tinerii fotbaliști care evoluează deja pentru Chindia, dar și cei care sunt la juniori și ar putea face pasul către prima echipă, trebuie să înțeleagă faptul că nu există o scurtătură către performanță.

Drumul către reușite individuale, dar și către rezultate colective de importanță majoră, este format din multă muncă, seriozitate și responsabilitate. Altfel nu se poate. Talentul te ajută să faci primul pas în fotbal, dar dacă nu muncești, nu îți vei putea atinge niciodată potențialul maxim. Și încă ceva, succesul nu vine atunci când își dorești, ci atunci când ești pregătit în totalitate pentru acesta. Iar pentru asta, nu ai voie să renunți, indiferent de câte obstacole îți ies în cale.

 

 

Cosmin Sava