03.08.2022 00:19

Necesitatea revenirii țării la piața reglementată de energie electrică

Necesitatea revenirii țării la piața reglementată de energie electrică
Galerie foto

*„Cred că ANRE trebuie să-și facă datoria iar ministrul Energiei să vină cu soluții, iar factorul politic să ia decizia cea mai bună...”

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a vorbit, la Târgoviște, în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Dâmbovița, despre  necesitatea  revenirii  României la piața reglementată de energie electrică, mai ales  în contextul în care prețul energiei  a scăpat de tot de sub control! Criza energetică generată de conflictul armat de la graniță, criza economică cu care se confruntă toată Europa și lumea în general, pandemia și mai nou seceta care a pus pe butuci domeniul agricol sunt elemente care vor amplifica și mai mult creșterea prețurilor la energie și combustibili în perioada sezonului rece. Marcel Ciolacu a declarat că așteaptă ca ANRE să-și facă datoria, iar ministrul Energiei să vină cu soluții și în final factorul politic să ia decizia finală.

,,La Guvern am încercat să găsim cele mai bune soluții. Există și elemente care scapă dar există buna intenție și faptul că lucrurile nu au trenat mult timp... pentru că vorbim de al-  4-lea, al 5- lea pachet venit în numai un an de zile. Nu îmi aduc aminte ca un alt guvern să fi avut asemenea dinamică. Sunt ferm convins că până la urmă vom avea o decizie. Mi-o mențin pe a mea, că trebuie mers în zona de reglementare, dar acum să vedem... în zona producătorilor, a trainerilor. Energia care se vinde astăzi a fost vândută de anul trecut de către producărori cu niște prețuri de 400-500, dar problema este că acum această energie se vinde de traineri cu 1900-2000. Cred că ANRE trebuie să-și facă datoria iar ministrul Energiei să vină cu soluții, iar factorul politic să ia decizia cea mai bună...”, a declarat la Târgoviște președintele PSD, Marcel Ciolacu.

 

 

Violeta Stanciu