20.01.2023 00:20

Neamul românesc piere… (II)

Neamul românesc piere… (II)
Galerie foto

Un alt trend nefast al descreșterii populației se vede, fără putință de tăgadă, în deșertificarea populațională a localităților mici, mai ales a comunelor și satelor, ceea ce ar impune o urgentă și coerentă reformă teritorial-administrativă a țării dublată de o reindustrializare (care la rândul ei reclamă urgență) postmodernă bine gândită a județelor și o reorganizare a agriculturii cu recuperarea pământurilor înstrăinate și crearea unor puternice ferme comunitare, de producție, cum tot de o reorganizare/ recuperare trebuie să beneficieze uriașul fond forestier al țării, eludându-se privatizarea sa – preconizată pentru români.

Dar pentru un asemenea program strategic de redresare și repropășire națională este nevoie de guvernanți patrioți și pe deplin responsabili pe care, din păcate, acum nu-i avem. Iar celor ce-i avem puțin le pasă de dramatica (nu, tragica!) scădere a populației țării. Să nu-mi spună cineva că nu  mai au somn din pricina asta! Le pasă însă de bătălia pentru alegerile din 2024, de ce beneficii personale vor avea după acele alegeri. Că populația României a scăzut de la 23 de milioane la 19 milioane nu le dă dureri de cap.

Pentru ei nu este o problemă că… salvarea, iată, vine de la alogenii aduși de pe aiurea, de pildă din Filipine, India sau Bangladeș. Țara rămâne fără români și românii fără țară. Din cauza unor idioți politici (nu utili, ci inutili) neamul românesc piere. Doamne, salvează-i pe români. Le-ai rămas ultima speranță!

 

 

George Coandă