29.07.2015 00:01

"Ne dorim să creștem juniori pentru echipe din primele ligi"


Galerie foto

❚ Cum s-a renunțat la echipa din Liga a III-a, FCM Târgoviște se orientează către clădirea unui centru puternic de juniori

LIVIU DOBRE


După renunțarea la echipa din Liga a III-a, obiectivul FCM Târgoviște este formarea de juniori, care să facă pasul către formații din primele două ligi, după cum a declarat Ghiorghi Zotic, finanțatorul clubului din Șotânga.

Oficialii grupării dâmbovițene consideră că sunt destui juniori în propria pepinieră, pentru a se forma grupe de republicani.

„Pe 31 iulie este termenul limită de înscriere la juniori A și B. Vom vedea dacă ne vom înscrie la ambele sau doar la juniori A. Copii avem destui, ne descurcăm cu ei, sunt câțiva pe care i-am folosit frecvent la echipa mare. Dacă mai vin și alții și sunt buni, e și mai bine”, ne-a mărturisit antrenorul Haralambie Becheanu.

 

„Întotdeauna m-am gândit doar la marea performanță”

Becheanu a dezvăluit că la Șotânga se dorește clădirea unui proiect juvenil serios, prin care tinerii fotbaliști să ajungă la marea performanță.

„Eu întotdeauna m-am gândit doar la marea performanță. Sunt unii părinți care trimit copiii la forbal să joace din plăcere și nimic mai mult, dar eu le-am spus mereu că dacă aceștia tot bat drumul la antrenamente, atunci nu e mai bine să își dorească să facă performanță. Depinde și de șansa copilului, eu am avut generații bune, dar sunt unii copii care s-au pierdut din diverse motive, ori s-au accidentat, ori s-au lăsat pe parcurs. Oricum, noi asta ne dorim, să creștem juniori care să facă pasul la echipe din primele ligi”, a precizat Becheanu. C

u grupe de juniori A și B s-au înscris deja Chindia și GȘA Nucet, în timp ce CSȘ Târgoviște va evolua numai cu o echipă de B.